Kiaušinių likerio keksas


Rudens receptas

125 g miltų,

125 g krakmolo,

250 g cukraus pudros,

5 kiaušiniai,

250 ml alyvuogių aliejaus,

250 ml kiaušinių likerio,

pakelis kepimo miltelių,

2 pakeliai vanilinio cukraus.

Sumaišyti miltus, krakmolą, kepimo miltelius, vanilinį cukrų bei cukraus pudrą. Atsargiai plakant elektriniu plaktuvu supilti kiaušinių trynius, aliejų, likerį, galiausiai – iki standžių putų išplaktus baltymus. Tešlą supilti į miltais išbarstytą kepimo formą (geriausiai tinka žiedo forma) ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Iškeptą keksą bent 10 min. vėsinti formoje ir tik tada išimti. Patiekti apibarstytą cukraus pudra ar šokoladine glazūra.


Šiame straipsnyje: keksaspyragaslikeris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių