Kaune nuskambėjo Gatvės muzikos diena: liūtis žiūrovams – ne kliūtis

Šeštadienį, gegužės 18 d., Kauno senamiestyje, Vilniaus gatvėje įkurtose septyniose salose susirinko daugiau kaip 25 kolektyvai ir atlikėjai, nuo beatboxo ir jamo iki gyvu garsu lepinusio pankroko ar country roko atlikėjų, smuiko, akordeono ir, žinoma, gitarų garsai – į Gatvės muzikos dienų organizatorių atvirą kvietimą prisijungti prie miesto šventės atsiliepė patys įvairiausi muzikantai ir šokėjai, kurių pasiklausyti ir palaikyti kauniečiai būrėsi net nepaisydami užklupusios pavasarinės liūties.

Daugiau kaip 25 kolektyvai ir atlikėjai. Nuo beatboxo ir jamo iki gyvu garsu lepinusių pankroko ar country roko atlikėjų. Skambėjo smuiko, akordeono ir, žinoma, gitarų garsai. Į Gatvės muzikos dienų organizatorių atvirą kvietimą prisijungti prie miesto šventės atsiliepė patys įvairiausi muzikantai ir šokėjai. Jų pasirodymų metu praeiviai stabtelėdavo stebėti septyniose teminėse salose – eksperimentinės ir elektroninės muzikos, jamo ir instrumentinės muzikos, popmuzikos ir džiazo / bliuzo, trankios muzikos pasirodymų ir šokių atviroje erdvėje.

Jau dešimtmetį vykstantis tarptautinis kultūrinio bendradarbiavimo projektas „CreArt“ jungia trylika Europos miestų, suteikdamas menininkams galimybę pristatyti savo kūrybą Europoje, skatinantis kūrybiškumą, meno mainus. Tad Gatvės muzikos diena puikiai atliepė projekto konceptą – prisidėti prie festivalių švenčiant Europos kūrybiškumo mėnesį, skatinant išeiti į viešąsias erdves, į skirtingas socialines ir amžiaus grupes – visa tai, kuo šiemet ir tapo Gatvės muzikos diena Kaune.

„Kvietėme ir priėmėme visus – juk toks ir yra gatvės muzikos žanras. Žmogus tiesiog gali ateiti su instrumentu ir muzikuoti. Tokiu būdu subūrėme išties margą dalyvių paletę, tarp kurių – ir labiau patyrę atlikėjai, ir jaunos, kylančios grupės, o kai kuriems tai tapo ir debiutiniu pasirodymu, – sakė Kauno menininkų namų informacijos specialistas ir muzikinės programos koordinatorius Povilas Mintautas. – Kauno menininkų namai, kartu su platforma „NeFonas“ ir projektu „CreArt“, pirmą kartą organizavo Gatvės muzikos dieną Kaune ir manau, kas tikrai pasiteisino, tai siekis turėti kuo įvairesnės muzikos Vilniaus gatvėje ir atnešti naujų prieskonių į Kauno gatves. Akivaizdu, kad šventės nesugadino nei saulė, nei lietus – žmonės rinkosi net ir per liūtį. Buvo smagu dėl tokio gausaus muzikantų palaikymo“.

Beje, koncertai vyko ne tik Senamiestyje, bet ir kitose Kauno vietose: prie Gatvės muzikos dienų prisijungę barai ir kavinės tądien kvietė klausytis muzikos jų erdvėse – „uno.“, „O Kodėl Ne?“, „14 stotelė“, „P.A.R.A.K.A.S“.

„Visus, kuriems patiko Gatvės muzikos dieną išgirsta muzika, o ir tuos, kurie ieško naujo skambesio ir nori išgirsti jaunų atlikėjų kuriamos muzikos, kviečiame į Putvinskio gatvės dieną, kuri vyks gegužės 26 d. Pavyzdžiui, tą vakarą čia galėsite išgirsti grupę „Kaunas zoo“ – juos dažnai galima išvysti koncertuojančius Kauno gatvėse. Arba kylančią, profesionaliai grojančią grupę „Dargana“ ir muzikos chuliganus „Lapkričio 20-tosios orkestrą“, – muzikos skambesį mieste pratęsiančio renginio anonsu dalijosi P. Mintautas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anomalija

Anomalija portretas
Liūtis?! O gal paprasčiausias lietus? Bjauru girdėti, kaip iškraipoma lketuvių kalba. Dabar: vos palynos, o įvardins liūtimi; vos gūsingesnis vėjelis, o įvardins audra. Nu ir kam taip tirštinti spalvas, kam visur tragedizuoti?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių