Kaune prasideda šiuolaikinio miesto festivalis „Audra“

  • Teksto dydis:

Kaune trečiadienį prasideda didžiausias Baltijos šalyse šiuolaikinio miesto festivalis „Audra“.

Jo programoje – koncertai, reivai, kultūrinės veiklos, performansai, meno instaliacijos ir per pusšimtį Kaune susitiksiančių Lietuvos bei užsienio atlikėjų ir menininkų.

Renginiai vyks nuo festivalio vizitine kortele tapusių M. Žilinsko galerijos ar „Pergalės“ plieno perdirbimo gamyklos iki naujų erdvių – Kauno funikulieriaus, Lietuvos banko ar Ąžuolyno bibliotekos knygų saugyklos bokšto.

Iš viso „Audra“ žada daugiau kaip 100 valandų nesustojančio meninio veiksmo.

Keturias festivalio naktis skirtingose erdvėse įsikūrusiose scenose gros didžėjai, muzikos atlikėjai ir grupės iš trijų pasaulio žemynų. Penkiuose koncertuose skambės elektroninės, ambientinės, reivo stiliaus, trip hopo, pop, psichodelinės ir eksperimentinės muzikos garsai.

Kauno funikulieriuje susitiks baristos, kavos mėgėjai ir istorinių kavinių darbuotojai, gidai aprodys unikalias miesto vietas, meninės instaliacijos, veiklos ir dirbtuvės, be kitų, lauks Kauno menininkų namų kiemelyje, Lietuvos švietimo muziejaus kiemelyje, Ąžuolyne, naktiniame klube „Lizdas“ ar ant Vytauto parko laiptų.

Sugrįžtanti „Audros“ meno programa šiais metais įsikurs dviejose miesto erdvėse – „Pergalės“ plieno perdirbimo gamykloje ir M. Žilinsko dailės galerijoje. 


Šiame straipsnyje: festivalisaudra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių