- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Po vienu stogu sukvietė virtuvės šefus iš visos Lietuvos
-
Savaip: virtuvės šefas iš Italijos A.Cavina pateikė makaronų ir bulvių virtinukų „Gnocchi“ pateikimo pavyzdžių.
-
Po vienu stogu sukvietė virtuvės šefus iš visos Lietuvos
-
Po vienu stogu sukvietė virtuvės šefus iš visos Lietuvos
-
Po vienu stogu sukvietė virtuvės šefus iš visos Lietuvos
-
Po vienu stogu sukvietė virtuvės šefus iš visos Lietuvos
-
Po vienu stogu sukvietė virtuvės šefus iš visos Lietuvos
-
Po vienu stogu sukvietė virtuvės šefus iš visos Lietuvos
-
Po vienu stogu sukvietė virtuvės šefus iš visos Lietuvos
-
Neriboja: „Nemąstyk iki lubų, mąstyk iki dangaus“, – toks bendrovės akcininko K.Agento moto.
-
Po vienu stogu sukvietė virtuvės šefus iš visos Lietuvos
-
Po vienu stogu sukvietė virtuvės šefus iš visos Lietuvos
-
Po vienu stogu sukvietė virtuvės šefus iš visos Lietuvos
-
Po vienu stogu sukvietė virtuvės šefus iš visos Lietuvos
-
Po vienu stogu sukvietė virtuvės šefus iš visos Lietuvos
-
Naujovės: šių metų kulinarines tendencijas ir naujus receptus pristatė A.Ivanauskas.
-
Po vienu stogu sukvietė virtuvės šefus iš visos Lietuvos
-
Po vienu stogu sukvietė virtuvės šefus iš visos Lietuvos
-
Po vienu stogu sukvietė virtuvės šefus iš visos Lietuvos
-
Po vienu stogu sukvietė virtuvės šefus iš visos Lietuvos
-
Po vienu stogu sukvietė virtuvės šefus iš visos Lietuvos
-
Po vienu stogu sukvietė virtuvės šefus iš visos Lietuvos
-
Po vienu stogu sukvietė virtuvės šefus iš visos Lietuvos
-
Po vienu stogu sukvietė virtuvės šefus iš visos Lietuvos
-
Po vienu stogu sukvietė virtuvės šefus iš visos Lietuvos
-
Po vienu stogu sukvietė virtuvės šefus iš visos Lietuvos
-
Ruošėsi: tris mėnesius eksperimentavęs, R.Bolgovas pasiūlė įvairių užkandėlių su „Domipan“ duonelėmis.
-
Po vienu stogu sukvietė virtuvės šefus iš visos Lietuvos
-
Po vienu stogu sukvietė virtuvės šefus iš visos Lietuvos
-
Po vienu stogu sukvietė virtuvės šefus iš visos Lietuvos
-
Po vienu stogu sukvietė virtuvės šefus iš visos Lietuvos
-
Po vienu stogu sukvietė virtuvės šefus iš visos Lietuvos
"Mėgaukitės!" – šis žodis itin dažnai skambėjo bendrovės "Mantinga" veiklos dvidešimtmečio renginyje. Duonos, užkandžių ir šaldytų duonos gaminių lyderė savo klientams ir ištikimiems partneriams šia proga pasiūlė įmantraus gaminių pateikimo, receptų, interpretacijų ir improvizacijos šou.
Duonos reikia visur
Simboliška, kad švęsti bendrovė kvietė kovo 20-ąją – Laimės dieną. Kauno "Žalgirio" arenoje įsikūrusiame restorane "Sala" susirinkę bendrovės atstovai ir jos klientai mėgavosi geru maistu ir netradiciniu jo pateikimu. Garsus virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas siūlė įvairių užkandėlių su "Domipan" duonelėmis, derindamas saldų ir aštrų skonį. Pavyzdžiui, ant duonos traškučių su ožerškio uogomis ir medumi jis siūlė tepti džiovintų figų ir svogūnų džemą. Besiruošdamas renginiui, R.Bolgovas prisipažino tris mėnesius eksperimentavęs su "Domipan" duona – ieškojęs geriausių skonių derinių. "Tiesiog duonos šiais laikais nebūna. Mes savo eksperimentais galime padėti žmonėms pasirinkti, koks produktas su kuo geriausiai dera. Juk mes esame skonio detektyvai", – tvirtino R.Bolgovas. Pasak jo, duona – visiškai nepasenęs ir neatgyvenęs produktas. Priešingai – ji yra ir bus naudojama daug kur. "Žiūrėkite, ir salotos, ir trintos sriubos, ir desertai – dažnai su duona ar jos gaminiais, pavyzdžiui, džiūvėsėliais", – vardijo virtuvės šefas.
Ruslanas įsitikinęs: "Maistas turi būti apgaulingai paprastas, jaudinamai skanus ir nepriekaištingai patiektas." Šių taisyklių jis laikėsi ir pristatydamas savo sukurtas užkandėles.
Atskira programa buvo skirta itališkiems makaronų produktams ir jų patiekalams pristatyti. Itališkus makaronus, kurių, kaip ir duonos, galima rasti kiekvienuose namuose, pristatė "Surgital" virtuvės šefai Anacleto Cavina ir Max Basso. Šių metų kulinarines tendencijas ir naujus receptus pristatė maisto magas, "Virtuvės mitų griovėjų" (VMG) lyderis Alfas Ivanauskas.
Nemąstyk iki lubų, mąstyk iki dangaus.
Kūrybiškiausi duonininkai
Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos vykdomoji direktorė Jūratė Mikalkėnienė paneigė mitą, kad restoranų virtuvių šefai įtariai žiūri į šaldytą produkciją: "Šiais laikais egzistuoja įvairios pasirinkimo galimybės, meniu – labai platus. Virtuvės šefai, efektyvindami savo darbą ir galvodami apie skonį, atsirenka, kur naudoti šviežius produktus, kur – kokybišką šaldytą produkciją, visa tai sujungiant." Pasak jos, virtuvės šefai domisi "Mantingos" produkcija, jų naudojamomis inovacijomis ir šiuolaikiniais skoniais.
Šventinis renginys neatsitiktinai pavadintas "Nemąstyk iki lubų, mąstyk iki dangaus". "Mes pasaulyje žinomi kaip vieni iš kūrybiškiausių duonininkų. Mūsų gaminiai tarptautinėse maisto parodose ne kartą buvo pastebėti ir pripažinti kaip rinkos inovacijos. Nemąstyk iki lubų, mąstyk iki dangaus – bendrovės savininko vizitinė kortelė ir nerašyta bendrovės "Mantinga" darbuotojų taisyklė. Mes klientams norime ne tik sukurti ir pasiūlyti produktų, bet ir pasidalyti idėjomis", – paaiškino bendrovės generalinio direktoriaus pavaduotojas rinkodarai ir pardavimui Mantas Agentas.
Stebuklus kuria kartu
UAB "Mantinga" nuo pat savo istorijos pradžios buvo stereotipų ir tradicinės duonininkystės laužytoja. Kai 1998-aisiais įmonė pradėjo veikti, šaldyti produktai Lietuvoje atrodė visiška naujovė. Žmonėms pažįstama buvo tik tradicinė duonininkystė. Manė, kad šviežias produktas yra tik tas, kurio tešla sumaišoma čia ir dabar, ir iš karto iškepama. Daugelis sunkiai įsivaizdavo, kad šaldytas produktas gali būti šviežias. Bendrovės savininkas Klemencas Agentas yra prasitaręs, kad, vos pradėjus veiklą, teko išgirsti ir pašaipių replikų: "Jis ruošiasi pardavinėti duonos akmenis ir galvoja, kad tai bus sėkmingas verslas?"
Marijampolėje įsikūrusi bendrovė sėkmingai vysto verslą ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų – savo gaminius eksportuoja į 35 pasaulio šalis. "Vadinasi, "Mantinga" – ne tik Lietuvos Sous Chef (liet. – virtuvės šefo pagalbininkas), bet viso pasaulio šefų pagalbininkai. Jais mes esame ne tik kurdami inovatyvius produktus, kurie padeda sutaupyti laiką ir palengvina gaminimo procesą. Mes pagalbininkais tampame ir pateikdami idėjas, kaip net paprasčiausius, kasdieniškiausius produktus kilstelėti į aukštesnį lygį", – kalbėjo "Mantingos" naujų produktų vystymo vadovė Ramunė Puzinienė.
K.Agentas dėkojo visiems susirinkusiesiems. "Įmonės viduje save dažnai vadiname šeima. "Mantinga" šeima. Tačiau mūsų šeima – ne tik darbuotojai, mūsų šeima ir jūs – kiekvienas klientas ir partneris. Ačiū, kad šią mums svarbią dieną buvote kartu, nes jūs ir mes – pasakų ir stebuklų kūrėjai. Mūsų technologai sukuria gaminius, o dėl jūsų, virtuvės šefai, meilės ir šilumos, improvizacijų ir nesibaigiančių interpretacijų gaminiai įgauna naujas formas, skonius ir virsta meno kūriniais", – sakė akcininkas.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Kultūros lenktynės: tarp estetinių sprendimų ir viešosios nuomonės2
Tęsdamas meno kūrinio viešojoje miesto erdvėje temą kalbinu Tadą Vosylių – Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto 3D meno objektų studijų programos vadovą, skulptorių ir medijų menininką, kurio kūrinių dažnai išvysite ne...
-
Nuobodžiauti sudėtinga, bet taip naudinga1
Vieną vasaros popietę Nemuno upės pakrantėje Panemunėje žiūrovų minia susidomėjusi stebi pasirodymą apie nuobodulį „The Turtle“. Visi, maži ir dideli, smalsiai stebi, kaip istorijų pasakotojo Pieterio Posto vėžliukas vėžlišk...
-
Grupė „Braška lizdas“: visi folkloro atlikėjai dainose palieka dalį savęs
„Autentiškas folkloro dainos atlikimas nėra tik archyvinio įrašo mėgdžiojimas“, – įsitikinę folktronikos grupės „Braška lizdas“ nariai Dainius Kučinskas ir Dalia Peseckaitė. ...
-
Praūžė „Volfas Engelman Oktoberfestas“: šventinis ritualas, bavariškos tradicijos ir princo vizitas
Rugsėjo 20–21 dienomis Kauno gyventojus ir miesto svečius švęsti kvietė penktasis „Volfas Engelman Oktoberfestas“, kuris pritraukė gausų būrį šventiškai nusiteikusių dalyvių, sukūrė tradicinę Bavarijos atmosf...
-
Į Kauną sugrįžta Istorijų festivalis: programoje – ir dokumentinis filmas, skirtas miesto žmonėms
Jau kitą savaitę, spalio 3–6 dienomis, po Kauno ir Kauno rajono erdves pasklis šiemet Kauno miesto muziejaus (KMM) organizuojamas Istorijų festivalis „Transformacija: žmogus, miestas, gamta“. Festivalis kauniečius ir miesto sveči...
-
Atpildas už sunkias repeticijas – harmoningas choro skambėjimas1
Šie metai Kauno technologijų universiteto (KTU) akademinio choro „Jaunystė“ meno vadovei Danguolei Beinarytei išsiskyrė apdovanojimų gausa. Už nuopelnus Lietuvos menui ir kultūrai jai įteiktas Kultūros ministerijos garbės že...
-
„Suklegų“ svečiai – optimizmu trykštantis „Curly Strings“1
„Būdami užsienyje mėgstame kalbėti apie paslaptingą ir stebuklingą vietą, vadinamą Estija, iš kurios esame kilę. Ir apie mūsų liaudies muziką!“ – paklausti, ką papasakoti jiems svarbiausia, atsakė estų grupės „Cur...
-
J. Timberlake’o koncertas Kaune paplonins kišenes: viešbučių kainos – didesnės nei bilietų12
Norintiems apsistoti kitų metų birželį Kaune, kuomet vyks pasaulinės pop žvaigždės Justino Timberlake‘o koncertas, regis, teks paploninti kišenes. ...
-
„Kaimynai be ryšio“ – nepamirštama komedija apie staiga ėmusias kilti interneto žvaigždes
Rudenėjantys orai vis dažniau verčia pasidairyti ir paieškoti bilietų į pramoginius renginius, koncertus ir, žinoma, – teatro spektaklius. Šis metas – tikrų tikriausia teatro sezono pradžia, kai ne tik galima rinktis iš...
-
Paaiškėjo, kiek kainuoja bilietai į J. Timberlake'o koncertą Kaune: gerbėjai neišvengė nesklandumų41
2025 metų birželio 6 d. Kauno Dariaus ir Girėno stadione pirmą kartą Lietuvoje koncertuos pasaulinė muzikos žvaigždė Justinas Timberlake'as. Tokia žinia viešumoje pasirodė pirmadienį. Antradienį paaiškėjo, kiek atsieis iš...