Valstybės dienos koncerte Pažaislyje – didingi opusai

  • Teksto dydis:

Minint Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną, XXVI Pažaislio muzikos festivalis pakvies į Raudondvario dvarą. Šiai iškiliai progai specialią programą paruošė valstybinis choras "Vilnius", Lietuvos kamerinis orkestras.

Pirmoje programos dalyje publika galės pasimėgauti subtiliu solistės Linos Dambrauskaitės dainavimu. Ši dainininkė – nuoširdi, tačiau ne naivi, racionali, bet kartu šiluma ir svajonėmis spinduliuojanti atlikėja, sužavinti visus klausytojus. Dainavimo magistrantūros studijas ji baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, vokalinį meistriškumą tobulino Londono karališkosios akademijos ir Ciuricho operos studijose.

Nepaisant pandemijos suvaržymų, Ciuricho teatre solistė dainavo keliose operose, o šiuo metu rengia vieną pagrindinių vaidmenų savitame Gaetano Donizetti veikale – operą pašiepiančiame farse "Viva la Mamma". Kartu su Lietuvos kameriniu orkestru L.Dambrauskaitė atliks išskirtinio virtuoziškumo reikalaujančius Wolfgango Amadeus Mozarto ir Georgo Friedricho Handelio kūrinius.

Klausytojai išgirs ypatingą kūrinį – tėvo ir sūnaus Giedriaus ir Ryto Svilainių oratoriją "Didysis kunigas".

Antroji koncerto dalis – pagrindinis šventinės dienos akcentas. Klausytojai išgirs ypatingą kūrinį – tėvo ir sūnaus Giedriaus ir Ryto Svilainių oratoriją "Didysis kunigas", parašytą remiantis Herkaus Kunčiaus libretu.

Oratorijoje apdainuojamas istorinis laikotarpis, kai Lietuva atsisakė pagonybės ir priėmė krikštą. Orkestras, choras ir du aktoriai-skaitovai pasakos sudėtingą karaliaus Mindaugo ir jo tėvo Dangeručio istoriją.

Pagrindinius veikėjus savo išraiškingais balsais įkūnys aktoriai Vytautas Rumšas ir Ignas Ciplijauskas. Kūrinyje liaudies muzikos intonacijos susipina su orkestro ir choro atliekama bažnytine muzika. Ši oratorija didingai įprasmina garbingą mūsų tautos protėvių atminimą. Įėjimas į koncertą nemokamas.


Kas? Koncertas Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienai.

Kur? Raudondvario dvare.

Kada? Liepos 6 d. 19.30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaidinat

klaidinat portretas
kodęėl iš karto tiesos nerašot, juk tie opusai BUS RAUDONDVARYJE
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių