Dalyje Vilniaus ir Kauno bus įvesta komendanto valanda

  • Teksto dydis:

Antradienio vakarą dalyje Vilniaus ir Kauno miesto teritorijų bus įvesta komendanto valanda.

„Nuo gegužės 7 dienos 22 val. iki gegužės 8 dienos 5 val. Vilniaus Viršuliškių ir Aukštųjų Panerių bei Kauno Palemono teritorijose bus treniruojami veiksmai įvedus komendanto valandą“, – BNS informavo kariuomenės Strateginės komunikacijos departamentas.

Komendantiniai vienetai kartu su Lietuvos policija vykdys teritorijos kontrolę, objektų apsaugą, transporto patikrą.

Gyventojams pratybų metu eismas nebus ribojamas, tačiau numatomi realūs Lietuvos policijos ir komendantinių vienetų patikros punktai, kur pravažiuojantis transportas gali būti stabdomas, sutikrinami dokumentai ir kitos procedūros, įprastos kelių policijos reidų metu.

Komendanto valandos įvedimas yra pratybų „Perkūno bastionas 2024“ dalis. Per jas  taip pat bus imituojamos mobilizacijos ir karo padėties sąlygos, treniruojama Karo komendantūrų veikla, sąveika su savivaldybių administracijomis, rekvizavimo organizavimas ir vykdymas.

Kadangi dalis pratybų susijusi su karo komendanto institucijos treniravimu, kariai ir komendantiniai vienetai veiks ir savivaldybių pastatuose. Tačiau jie treniruosis pagal pratybų scenarijų, kuris neturi nieko bendro su išankstiniais rinkimais, pabrėžė kariuomenės atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
didesnio cirko Lietuvoje nebuvo...propoguoja tiesiog prašosi jo...bet šitas spektaklis kaip vakar klausiau kainuoja ne milijoną, bet milijardą...tuom viskas ir pasakyta...rek rek kažkaip na kažkaip...

Labai

Labai portretas
Gerai a tai vatnykai su gvazdikais apmėtys

Anonimas

Anonimas portretas
ka noret kremliniai nori primint savo ginkluotas fasistines ginkluotas gaujas ukrainoj.Neliginkit lietuvoj treniruociu ginybiniu nuo kremliaus fasistu.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių