Dviguba šventė „Nemuno krašto vaikų“ bendruomenėje

  • Teksto dydis:

Birželio 28 d. Labdaros ir paramos fondas „Nemuno krašto vaikai“ turėjo dvigubą progą švęsti – įstaiga mini 25-ąjį veiklos jubiliejų ir šia proga Raudondvaryje atvėrė naujas šeiminių namų duris.

Šeiminiai namai – tai trumpalaikę ar ilgalaikę socialinę globą bendruomenėje teikianti socialinių paslaugų įstaiga, kurios atskirose patalpose (name, bute), pagal šeimai artimos aplinkos modelį, gyvena iki aštuonių vaikų ir jiems sudaromos sąlygos gauti reikiamas paslaugas.

Naujuose namuose įrengti trys dviviečiai kambariai, svetainė, virtuvė ir vonios kambarys. Čia gyvena jau šeši vaikai. Planuojama, kad, įrengus dar vieną kambarį, namuose įsikurs dar du jaunuoliai.

Pašventinus šeiminius namus, linksmoji šventės dalis persikėlė į Vilkiją, Luiso Armstrongo estradą, kurioje koncertavo gausus būrys Lietuvos atlikėjų: „Karaliai“, „Grupė 2 – Karolis ir Donatas“, Katažina, Žilvinas Žvagulis, Giulija ir Monika, Andrius Rimiškis ir Raminta Rimiškytė. Vaikų laukė ir edukacinės, ir linksmos Burbulų dėdės, piratų ir batutų pramogos.

„Nemuno krašto vaikai gerąja prasme skamba visame Kauno rajone. Jūs esate džiaugsmas, šypsenos, atsakomybė, meilė, atsidavimas ir visa, kas geriausia ir šilčiausia“, – Labdaros ir paramos fondo direktorę Vidą Rainienę ir visą bendruomenę gražios šventės proga sveikino vicemerė Raminta Popovienė.

Skaičiuojama, kad čia jau gyveno daugiau kaip 100 globos netekusių vaikų.

Ji taip pat perdavė Kauno rajono mero Valerijaus Makūno padėkas įstaigos darbuotojams: individualios priežiūros specialistėms Zitai Zumarienei ir Vijolei Sasnauskienei, buhalterei Jolitai Labutienei ir socialiniam darbuotojui Audriui Veličkai.

„Nemuno krašto vaikai“ įsikūrė 1999 m., kai, uždarius Vilkijos ligoninės Vaikų ligų skyrių, Kauno rajone neliko įstaigos, kuri galėtų priglausti ir pasirūpinti paliktais be priežiūros arba smurtą patyrusiais vaikais. Skyriaus patalpose buvo atidarytas dienos centras. Jis tapo laikino prieglobsčio namais, kuriuose vaikai iš probleminių šeimų gali praleisti ne tik laisvalaikį, bet ir pernakvoti, kol bus išspręstas tolesnis jų likimas.

Įstaigos misija – būti globojančia, ugdančia ir ruošiančia savarankiškam gyvenimui vaikus institucija.

Labdaros ir paramos fondas „Nemuno krašto vaikai“ organizuoja vaikų laisvalaikį, bendradarbiauja su tėvais vaikų priežiūros, auklėjimo ir kitais klausimais, padeda probleminėms šeimoms pašalinti krizės priežastis, maitina skurstančius gyventojus. Nuo 2002 m. fondas įgyvendina projektą „Dienos centre – atrask save“.

Šiuo metu Vilkijoje veikiančioje įstaigoje gyvena 14 nepilnamečių vaikų, dviem jaunuoliams teikiama palydimoji globa. Skaičiuojama, kad čia jau gyveno daugiau kaip 100 globos netekusių vaikų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių