Kaunas – tarptautiniame akiratyje: užsienio kūrėjai pažvelgė į miesto tarpukario istoriją

  • Teksto dydis:

„Kaunas – ir vėl tarptautiniame akiratyje!“, – socialiniame tinkle „Facebook“ džiaugėsi Kauno savivaldybės atstovai, besidalydami užsienio kūrėjų sukurtu vaizdo klipu apie miesto istoriją ir tarpukario architektūrą.

„Visai neseniai pas mus svečiavosi didžiulę auditoriją turintis žurnalas „Monocle“. To rezultatas – miesto tarpukario istorija „nugulusi“ vaizdiniu ir tekstiniu formatu. Kviečiame pasivaikščioti po Kauną ir pamatyti modernistinius architektūros grynuolius užsienio kūrėjų akimis“, – rašoma socialiniame tinkle.

Vaizdo klipe pasakojama apie Kauno istoriją – žingsnius nuo okupacijos iki laisvės, tapimą Laikinąja sostine ir, žinoma, miesto išskirtinumą, kurio didžiąją dalį neabejotinai sudaro autentiški tarpukario modernizmo pastatai, vadinami Kauno perlais.

Užsienio kūrėjai atviri – svečiuojantis čia atrodo, kad sugrįžtama į praeitį. Juk Kaunas UNESCO sprendimo dėl miesto tarpukario modernizmo architektūros įtraukimo į Pasaulio paveldo sąrašą laukia užgniaužęs kvapą.

Kaip vienas vertų įsidėmėti pastatų, pažymima vaizdo klipe, yra Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčia, nuo kurios viršaus atsiveria miesto panorama. Dėmesio sulaukė ir Art deco muziejus, įkurtas istoriniame pastate Gedimino g. 48, kauniečių – Karolio Banio ir Petro Gaidamavičiaus iniciatyva.

Taip pat užsienio kūrėjai pabrėžia ir svarbų, nenumaldomai artėjantį įvykį – tai, kad Kaunas 2022-aisiais taps ir Europos kultūros sostine.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių