Kaune – nauja rinkimų apylinkė

  • Teksto dydis:

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), ruošdamasi kitų metų pavasarį vyksiantiems savivaldybių tarybų ir merų rinkimams, patvirtino rinkimų apylinkių sąrašą ir jų ribas. Kaune įkurta nauja rinkimų apylinkė.

2023 m. pavasarį savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose visoje Lietuvoje rinkėjai balsuos 1 926 vietose.

Palyginti su 2020 m. vykusiais Seimo rinkimais, kai rinkėjai galėjo balsuoti 1 937 rinkimų apylinkėse, artėjančiuose rinkimuose balsavimo vietų bus mažiau.

Rinkimų apylinkių sąrašą savivaldybių administracijų direktorių teikimu VRK sudaro atsižvelgdama į rinkėjų skaičių konkrečioje apylinkėje ir patogumą rinkėjams atvykti į balsavimo patalpas.

Rinkimų kodeksas numato, kad apylinkės teritorijoje turi gyventi ne daugiau kaip 5 tūkst. rinkėjų. Taip pat atsižvelgiama į tai, ar pastatas, kuriame vyks balsavimas, yra pritaikytas neįgaliesiems.

Nauja 23-ioji Bivylių rinkimų apylinkė Romainiuose atvers duris rinkėjams per savivaldybių tarybų ir merų rinkimus.

Ruošiantis artėjantiems savivaldybių tarybų ir merų rinkimams, panaikinta 16 balsavimo vietų: Alytaus m. Dzūkijos, Kelmės r. Laugalio, Minupių, Pašiaušės, Pašilėnų, Durpyno, Rokiškio r. Obelių, Šakių r. Išdagų, Šalčininkų r. Krakūnų, Ukmergės r. S.Daukanto, Varėnos r. Puvočių, Gudakiemio ir Zarasų r. Biržūnų, Samanių, Sadūnų, Užtiltės rinkimų apylinkės.

Didžiosiose Lietuvos savivaldybėse, kuriose rinkėjų skaičius padidėjo, VRK įsteigė penkias naujas rinkimų apylinkes. Nauja 23-ioji Bivylių rinkimų apylinkė Romainiuose atvers duris rinkėjams per savivaldybių tarybų ir merų rinkimus kitų metų kovą.

Rinkėjai taip pat galės balsuoti naujose Klaipėdos r. Trušelių, Vilniaus m. Smalinės, Kalnėnų ir Vilniaus r. Antežerių rinkimų apylinkėse.

VRK atkreipia dėmesį į tai, kad savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose rinkėjai gali balsuoti tik toje savivaldybėje, kurioje yra deklaravę savo gyvenamąją vietą ne vėliau kaip likus 60 dienų iki rinkimų dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Darius

Darius portretas
8metus Romainiai buvo maitinami pažadais, pažiūrėsim ar spės per metus laiko, ką nors padaryti. Vargu. Čia žmonės nebebalsuos už matiošaitį. Išsikėlė ambicija statyti baseinus saloj, mokslo sriubos muziejus, o gatvėm pinigų, neliko. Aj bortus visur keičia, vizualiai gražiau miestas atrodys su naujais bortais, bet kai keliai lopas ant lopo tai mažai keičia. Laikas matiošaičiui paiilsėti, pergalvot ir gal sekančiais metais pabandyti, bet db atrodo išsisėmęs ir sprendimai priimti ne visai adekvatūs. Prišėrė pažadais, bet kaip niekas nejuda, taip nejuda. Kur kedainių tiltas? Kur tiltas į aleksta? Kur dingo projektas petro vileišio tilto sankryžos pertvarkymo projektas. Skambiai trimituoja, kad darys, bet taip 8metus ir nesulaukiam bivylių gatvės, romainių g. Projektai yra, pažadai yra o darbu nulis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių