„Kauno dienos“ studijoje – streikuojanti mokytoja: milijonai išleidžiami debesų sklaidymo agentūroms

  • Teksto dydis:

Į klausimą, iš kur gauti papildomų lėšų švietimo sistemos darbuotojų atlyginimams, „Kauno dienos“ studijoje viešinti Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos Kauno miesto ir rajono susivienijimo pirmininkė, mokytoja Rūta Gaulienė atsako paprastai: „iš debesų sklaidymo agentūrų“.

Taip ji vadina įvairias organizacijas, vykdančias mokymus švietimo darbuotojams.

„Jų yra bent 37“, – skaičiuoja R. Gaulienė.

„Mokytojai lektoriams jau seniai sako, kad jų mokymai yra niekiniai“, –  tvirtina profsąjungos atstovė.

Pasak jos, konservatorių partijos atstovai dar per 2018 m. mokytojų streiką žadėjo spręsti šią problemą, reikalaujančią ne tik milijoninių lėšų, bet ir švaistančią brangų mokytojų laiką. Tačiau situacija nepasikeitė. Atvirkščiai: įvairios reformos, menki atlyginimai ir nežmoniški darbo krūviai perpildė dalies mokytojų kantrybę, dabar kaip patyčią prisimenančių pažadą, kad iki 2025 m. mokytojo profesija taps prestižine. 

Plačiau apie mokytojų streiką pokalbyje „Kauno dienos“ studijoje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

pripazinkim

pripazinkim portretas
nei vienas beretnykas mokejas mokescius sovietams nevertas lietuvos pensijos

pripažinkim,

pripažinkim, portretas
kad kai kurie mokytojai net neverti esamų atlyginimų. Vos pabendravus su jais, supranti, kad jie net negali nieko išmokyti, nes patys primityvūs ir riboto mąstymo.

Jonas

Jonas portretas
Vytautas ,kai iki JUODOSIOS jūros nuėjo- tai Lietuvą išgarsino,o čia Navicko žygigiuotojai vos Vilnių per 2 sav.pasiekė.Prastas fizruko pasiruošimas,todėl ir tikslų nepasiekia-nei smarvės,nei smegenų...
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių