Kauno klinikose gyvybes gelbės aparatūra už ES lėšas

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno klinikų Kardiologijos intensyviosios terapijos skyrius po antrosios rekonstrukcijos trečiadienį atvėrė duris.

Anot LSMU rektoriaus ir Kardiologijos klinikos vadovo prof. Remigijaus Žaliūno, kardiologijos intensyvioji terapija – visos kardiologijos stuburas.

„Džiaugiamės, kad sustiprinus šią ląstelę, mūsų pacientai gaus kokybišką, savalaikę pagalbą. Galėsime ugdyti naują kardiologų bei slaugytojų kartą, dirbsiančią su naujausia aparatūra“, – sakė prof. R. Žaliūnas.

Po remonto čia bus gydoma daugiau pacientų – vietoj įprastų 12-os, dabar bus galima vienu metu priimti 18 pacientų.

Pasak šio skyriaus vadovės dr. Giedrės Bakšytės, visa senajame skyriuje buvusi aparatūra yra pakeista nauja. Ji nupirkta už ES lėšas. Tai 12 naujų monitorių su centriniu valdymo pultu paciento gyvybinėms funkcijoms stebėti, išorinei širdies stimuliacijai skirti aparatai, kiti prietaisai.

Kauno klinikų Kardiologijos intensyviosios terapijos skyrius per metus gydo apie tris tūkstančius pacientų ne tik iš Kauno miesto ir rajono, bet ir iš trečdalio Lietuvos. Beveik pusė čia gydomų pacientų – patyrę miokardo infarktą ar jo komplikacijas, taip pat pacientai, sergantys širdies nepakankamumu, sunkiais širdies ritmo sutrikimais.


Šiame straipsnyje: kardiologijaKauno klinikosLSMU

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Sveikiname visus gydytojus ir linkime sėkmės Jūsų atsakingame darbe.Džiaugiamės,kad Kaune turime tokią puikią kardiologų skyrių, kuris prikelia mus gyvenimui. Dėkojame kolektyvui.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių