„Kuriame miestą drauge“: Kalniečių parke gyventojų lauks išskirtinės kūrybinės dirbtuvės ir pramogos

  • Teksto dydis:

Jau visai netrukus, liepos 31 d., Kalniečių parke įvyks Kauno miesto organizuojamas šeimų piknikas „Kuriame miestą drauge“. 18 val. prasidėsiančiame renginyje kauniečiai turės progą ne tik užduoti rūpimų klausimų specialistams apie renovaciją, bet ir dalyvauti įvairiose veiklose, pažaisti miesto kūrimą. Vasariškame renginyje dalyvių lauks įvairiausios staigmenos ir pramogos mažiesiems.

Kauno savivaldybės ir Kauno būsto modernizavimo agentūros (KBMA) organizuojamo šeimų pikniko tikslas – suburti miesto gyventojus, kurie myli Kauną ir nori, kad šis miestas taptų dar modernesnis ir tvaresnis.

Kviečia planuoti svajonių aplinką

Renginyje „Kuriame miestą drauge“ kauniečiai turės progą dalyvauti architektų rengiamame urbanistiniame vaidmenų žaidime apie kvartalo vystymą ir diskutuoti apie pokyčius. Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, architektas Gedeminas Barčauskas teigia tikintis, kad po dešimtmečio miesto senieji gyvenamieji rajonai atrodys kitaip.

Drauge galime pasiekti, kad renovacija būtų spartesnė ir kokybiškesnė.

„Tikiu, kad dabar nesimpatiškai atrodantys Kauno gyvenamieji rajonai po dešimtmečio bus transformuoti ir džiugins. Drauge galime pasiekti, kad renovacija būtų spartesnė ir kokybiškesnė, o gyventojai gyventų patogioje, modernioje ir tvarioje aplinkoje, kurią su miestu susikūrė patys“, – pabrėžia jis.

Kaunas – vienas gražiausių ir funkcionaliausių Lietuvos miestų, turintis viską, ko gali prireikti kiekvienam žmogui, bet kone kas trečias kaunietis, gyvenantis sovietmečiu statytame daugiabutyje, susiduria su nemaloniomis problemomis: chaotiškai suprojektuotomis automobilių stovėjimo aikštelėmis, netvarkingais žaliaisiais plotais, nykiai atrodančiomis vaikų žaidimų ir sporto aikštelėmis.

„Miestiečiai nuolat šviečiami apie renovacijos pranašumus, supažindinami su galimybe nemokamai susitvarkyti namų grupės kiemus. Jiems organizuojamos kūrybinės dirbtuvės, diskusijos ir kasdieniai susitikimai. Šįkart Kaunas kviečia į kitokio formato renginį“, – pasakoja G. Barčauskas.

Gediminas Barčauskas

Jis sako, kad senųjų mikrorajonų teritoriją įmanoma padaryti maksimaliai funkcionalią, patogią ir šiuolaikišką. Tačiau tam reikia visų gyventojų noro.

Nori paneigti įsišaknijusius mitus

Šeimų piknike „Kuriame miestą drauge“ kauniečiai galės pasikonsultuoti su KBMA specialistais, kurie ne tik atsakys į rūpimus klausimus apie daugiabučių renovaciją, bet ir įvertins individualią kvartalo situaciją ir perspektyvas. Agentūros vadovė Ieva Šakalienė įsitikinusi, kad renginio metu specialistams gali tekti paneigti ir keletą nepagrįstų mitų.

„Tokie renginiai ir yra organizuojami tam, kad būtų galima pasiekti tą visuomenės dalį, kuri pati į mus nesikreipia, kuri neatvyksta ir į susitikimus. Tokio renginio metu gali būti pradėtas vystyti dialogas.

Todėl labai skatinu ir raginu ateiti pasikalbėti, pabendrauti. Juk tik taip galima atsikratyti įvairių nuogąstavimų. Mūsų specialistai galės pakomentuoti individualią gyventojų situaciją ir galimybę nemokamai susitvarkyti namų grupės kiemus“, – sako I. Šakalienė.

Ieva Šakalienė

Ji pastebi, kad daugelio neigiamai nusiteikusių žmonių požiūris po pokalbio su specialistais pasikeičia. Tai natūralu, mat žmonės neretai bijo to, ko nesupranta.

Siūlau gilintis, domėtis ir pasikliauti objektyvia informacijja, ekspertų įžvalgomis.

„Todėl siūlau gilintis, domėtis ir pasikliauti objektyvia informacija, ekspertų įžvalgomis. Susitikime pasikalbėti, padiskutuoti ir drauge kurti Kauno miestą“, – kviečia agentūros vadovė.

Pašnekovė primena, kad KBMA specialistai kauniečius nuolat konsultuoja ir kitais būdais. Klausimų užduoti galima e. p. info@kbma.lt, tel. +370 649 48 495 arba tiesiog parašius žinutę socialiniuose tinkluose.


Kokios veiklos ir pramogos kauniečių lauks šeimų piknike „Kuriame miestą drauge“?

* „MASH Studio“ ir architektės Živilės Šimkutės kūrybinės dirbtuvės apie kvartalų vystymąsi.

* Vaikams – „Mažojo architekto“ organizuojami užsiėmimai „Mano svajonių daugiabučių kiemas“.

* KBMA specialistai konsultuos ir atsakys į visus rūpimus klausimus apie programą „(R)evoliucija“, kviečiančią renovuoti daugiabučius namus ir jų aplinką.

* Kad laikas būtų ne tik turiningas, bet ir gardus, ledais vaišins „Ledų vežimėlis“, smagių atsiminimų dovanos „Juodai balta“, piešianti šaržus, mažuosius linksmins „Viduramžiai LT“ ir jų muilo burbulai. Renginį ves Donatas Medzevičius-Medonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
prie tvenkinio, yra keli suoliukai visada apsesti, apgulti-tiesiogine prasme- bomzu, pijokaujanciu viesai, siusiojanciu cia pat, gluosnio sakos nukarusios iki zemes, jie jauciasi kaip palapineje,,yra dar viena beda, apkakoti pauksciu suoliukai, bet cia jau ir Laisves al. tas pats

Parke trūksta medžių o ne trinkelių?

Parke trūksta medžių o ne trinkelių? portretas
Manau, Kalniečių parke trūksta medžių- plyti ištisos dykros ties Žukausko g., parko vidury. Reikėtų pasodinti daugiau įvairių veislių pušų ( pav. ilgaspyglių juodųjų pušų -jos auga neaukštos) - ir žiemą gražiai žaliuotų.

Kalnietis

Kalnietis portretas
Ka reiškia netvarkingi žalieji plotai???- asfaltuoti ir plytelėmis norės iškloti mūsų pieveles, iškirsti medelius? Dar kokį namą naują pastatys, kad liūdna nebūtų?Dabar pas mus viskas tvarkoje su žaliaisiais plotais.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių