LFF prezidentas: man nesuvokiama, kai daromas koncertas likus savaitei iki futbolo rungtynių

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Edgaras Stankevičius tikisi, kad nepaisant sugadintos vejos Kauno Dariaus ir Girėno stadione po Jessicos Shy koncerto, penktadienį futbolo rungtynės tarp Lietuvos ir Kipro komandų galės įvykti būtent minėtame stadione. Vis tik, anot jo, yra vietų, kur vejos vaizdas – liūdinantis.

„Labai tikiuosi, kad rungtynės bus, planuose tai yra. Nuo šeštadienio yra paruošiamieji darbai, pasitvirtintas planas su UEFA. (...) Rytoj 11 val. turime ceremoniją, atidengimą, tada bus status quo, siunčiame UEFA ir bus galutinis verdiktas“, – antradienį žurnalistams kalbėjo E. Stankevičius.

„Tas vaizdas, tose vietose, kurios buvo probleminės, yra liūdinantis. Bet bendras vaizdas nėra labai katastrofiškas“, – sakė jis.

E. Stankevičius teigė, kad jam yra nesuvokiama, kaip gali būti rengiamas masinis koncertas stadione, likus savaitei iki futbolo rungtynių. Jis tikino suprantąs ekonominę koncertų naudą, tačiau, LFF vadovo teigimu, tai neturi trukdyti sporto renginiams.

„Man yra nesuvokiama, nesuprantama, kad likus savaitei iki rungtynių padarai koncertą. (...) Ir UEFA aiškiai savo rašte pasakė, kad tokių praktikų neturi būti nei dabar, nei ateityje. Stadionas pastatytas už mokesčių mokėtojų pinigus, reikia tenkinti visuomenės interesą, turėti koncertus, parodas, bet stadionas pastatytas tiek ir futbolui, tiek kitoms sporto šakoms. Toks vaizdas, kad dabar tą pamirštame“, – tvirtino LFF vadovas.

E. Ovčarenko / BNS nuotr.

„Suprantu žmogiškai ir juos, didinti pajamų eilutės, Jessicos Shy koncerte buvo 38 tūkst. žmonių, viskas tvarkoje, tai garsina Kauną, Lietuvą, nauda ekonomikai, bet renginiai turi koreliuotis ir neiti vienas paskui kitą. (...) Jau kovo mėnesį kalbėjome apie tai, kad žiūrėkite į planą B, C, pirkite galbūt naują žolę“, – pažymėjo jis.

LFF prezidentas aiškino, kad jeigu rungtynės negalės vykti Kaune, jos, ko gero, įvyks Vilniuje. Anot jo, šiuo metu yra 5 tūkst. žmonių, kurie yra nusipirkę bilietus arba gavę kvietimus stebėti rungtynes laikinojoje sostinėje, o jeigu jos būtų perkeltos į kitą vietą – pinigai bus grąžinami ir skelbiamas naujas bilietų pardavimas arba bus kviečiama stebėti renginį nemokamai.

„Planas B, jeigu jo reikės, yra Marijampolė arba Vilnius. Dėl Marijampolės yra klaustukų iš UEFA pusės, nes ten labai seniai vyko tarptautinės rungtynės, o Vilniuje viskas paruošta, tai tokiu atveju, tikėtina, kad Vilniuje vyks“, – sakė E. Stankevičius.

Jau kovo mėnesį kalbėjome apie tai, kad žiūrėkite į planą B, C, pirkite galbūt naują žolę.

„Šiandien yra 5 tūkst. žmonių, kurie potencialiai žiūrės rungtynes Kaune. Jei reikės perkelti į Vilnių, pinigai bus grąžinami ir skelbiamas naujas bilietų pardavimas arba žmones kviesime stebėti rungtynes už dyką“, – aiškino jis.

Rugpjūčio 30-ąją Kauno Dariaus ir Girėno stadione buvo surengtas Jessicos Shy koncertas, kuris pritraukė 38 tūkst. žiūrovų. Vis tik po šio renginio ir Edo Sheerano koncerto buvo padaryta žala vejai ir dėl šios priežasties iškilo klausimas dėl būsimų futbolo rungtynių.

Tuo metu rugsėjo 6 d. planuojamas vyrų nacionalinių futbolo rinktinių rungtynės tarp Lietuvos ir Kipro komandų tame pačiame stadione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Letalikas

Letalikas portretas
Senokai jau buvo rašyta- stadionas puikus, bet veja akcijinė, kaip per išpardavimą pirkta

:)

:) portretas
Stepukonis gerai žolę deda.

Kaunas

Kaunas portretas
Nacionaliniai stadionai stovi šaliu sostinėse ir dirba šaliu,kurios žaidžia futbola ,interesams.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių