Liberalai rado, kas pakeis S. Šliažą

Metų pradžioje Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šliažas pranešė, kad traukiasi iš posto. Kauno liberalai oficialiai paskelbė, kad į šią vietą siūlo edukologę Nijolę Putrienę.

Naujas kandidatas

Pirmadienio vakarą posėdžiavusi Liberalų sąjūdžio Kauno skyriaus taryba patvirtino kandidatę, kuri gali užimti Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo postą. Liberalų deleguotas S.Šliažas atsisakė šių pareigų dėl itin didelio tempo ir kompetencijų trūkumo kai kuriose kuruojamose srityse.

S.Šliažo atsistatydinimą Kauno miesto taryba tvirtins vasario 7 d. Tikimasi, kad per šį posėdį į administracijos direktoriaus pavaduotojo vietą bus patvirtinta N.Putrienė.

Kauno liberalams vadovaujantis Simonas Kairys po skyriaus posėdžio džiaugėsi, kad partija išsirinko kandidatę, kuri gali pasigirti ir patirtimi privačiame versle, ir akademinėje bendruomenėje, nes yra vadovavusi Kauno technologijos universiteto Edukacinės kompetencijos centrui "EDU_Lab", vykdžiusi įvairius švietimo projektus. N.Putrienė septynerius metus dirbo bankų sektoriuje.

"Į administracijos direktoriaus pavaduotojus liberalai siūlo žmogų, užgrūdintą didelėse organizacijose, suprantantį švietimo sektoriaus niuansus ir nuosavo verslo iššūkius. Neabejoju, kad Nijolės kompetencijos bus stipri paspirtis miesto komandai. Labai svarbu įtraukti naujų žmonių į aktyvesnę veiklą, miesto sprendimų vykdymą. Nijolės sukaupta patirtis ir energija leidžia galvoti, kad tai geriausias pasirinkimas", – sakė Kauno vicemeras S.Kairys.

Komandos užnugaris

Pasak S.Kairio, partijos kolegos aptarė aštuonis kandidatus, tačiau pasirinko Nijolę dėl to, kad ji turi nemažai vadybinės patirties, kuri leistų susitvarkyti su visomis savivaldybėje keliamomis užduotimis.

S.Kairys sakė, kad nors administracijos direktoriaus pavaduotojas kuruoja daug sričių, nebūtina vienam visko žinoti, nes kai kur susivokti gali pagelbėti komanda.

"Nė vienas mūsų neturi tiek smulkios patirties visuose sektoriuose. Prieš tai buvęs mūsų atstovas S.Šliažas buvo labiau kompetentingas kultūros ir socialinių reikalų srityse, tai šiuo atveju N.Putrienės stipresnės pusės yra švietimas, kuris yra labai svarbus, – sakė S.Kairys. – Šiandieniai iššūkiai daugiau lemia ne tai, kiek esi smulkiai įsigilinęs, o kiek sugebi orientuotis ir suprasti situaciją bei vadovautis šiuolaikiniais vadybos principais. Turi būti žmogus, gebantis analizuoti, priimti sprendimus ir vadovautis sveiku protu."

Visiškai nepažįsta

Į atsakingas pareigas deleguojama N.Putrienė sakė, kad yra pasiruošusi naujiems darbams ir iššūkiams. Jei miesto tarybos nariai pritars jos kandidatūrai, jai bus patikėta kuruoti kultūros, švietimo, socialinių reikalų, sporto bei sveikatos apsaugos sritis. Liberalų atstovė tikino, kad švietimo sritis jai labiausiai pažįstama, tačiau ir kitose srityse galės panaudoti savo turimą patirtį.

"Dėkoju skyriui už palaikymą, esu pasiryžusi dirbti Kauno labui. Manau, kad buvo įvertinta mano patirtis, ir jos užteks vykdant šias pareigas. Man labiausiai artimas švietimas, kitos sritys – mažiau pažįstamos, bet tai nereiškia, kad su jomis esu visiškai nesusipažinusi", – sakė kandidatė.

Žmogaus visiškai nepažįstu, ji visiškai ne iš politikos srities, todėl labai sunku iš karto pasakyti, ar tiks.

Antradienį N.Putrienė prisistatė Kauno savivaldybės administracijos direktoriui Gintarui Petrauskui. Jis sakė, kad taip greitai nenuspręs, ar N.Putrienės kandidatūra yra tinkama, nes apie ją labai mažai ką žino.

"Žmogaus visiškai nepažįstu, ji visiškai ne iš politikos srities, todėl labai sunku iš karto pasakyti, ar tiks. Tačiau iki tarybos posėdžio norime būti apsisprendę", – sakė G.Petrauskas.

"Kauno diena" praėjusią savaitę rašė, kad liberalai turėjo kitų favoritų į S.Šliažo vietą, tačiau savivaldybės koridoriuose kalbėta, jog liberalų pasiūlymai netiko valdančiosios koalicijos partneriams – "Vieningam Kaunui". Patys liberalai to nepatvirtino. Tuomet G.Petrauskas užsiminė, kad šias pareigas galėtų eiti ir ne liberalų deleguotas žmogus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Va taip gal

Va taip gal portretas
Kokie apgailėtini žmogeliukai taip apgailėtinai pila purvą? Tikėtina, kad gal kas nors negerai tokiems :))) GAILA, nuoširdžiai....

VV

VV portretas
Nuostabus žmogus, teko dirbti vienoj komandoj.Nebūtina būt žinomam, kad būtum sąžiningas ir darbštus žmogus.Nijole, nekreipk dėmesio į tuos šlykščius komentatorius,tu verta šių pareigų.

Eglė

Eglė portretas
Sveikinu, Nijolę, ambicingą, darbščią ir protingą moterį.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių