Orkestrai parodė savo galią – susibūrė įspūdingam bendram pasirodymui

Šeštadienį po pietų įvykių sūkuryje atsidūrė Vienybės aikštė ir Laisvės alėja.

Vienybės aikštėje skambiai prasidėjo pučiamųjų instrumentų orkestrų festivalis „Bandfest Kaunas 2024“. Atidarymui buvo paruošta atskiros ir jungtinė orkestrų programos.

Orkestrų pasirodymai jau savaime palieka didelį įspūdį, o bendras jungtinis darbas po atviru dangumi ne vieną klausytoją apskritai paliko be žado.

Nuskambėjo kompozitoriaus Kazio Daugėlos aranžuotas „Lietuviškų maršų paradas“ bei ES, NATO himnai. Jie pasirinkti, nes 2024 metų „BandFest“ skirtas Lietuvos įstojimo į NATO ir ES dvidešimtmečiui.

„Visų aštuonių orkestrų energija sklinda, visų dūdos skamba jums“, – sakė renginio vedėjas.

Pasiklausyti orkestrų susirinkę kauniečiai ir miesto svečiai entuziastingai palaikė ir muzikantus, ir šokėjas.

Po to Vienybės aikštėje sekė Lietuvos policijos reprezentacinio pučiamųjų orkestro „Defile“ programa, vaikų ir jaunimo orkestrų pasirodymai.

Vėliau Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų, Šiaulių pučiamųjų, Palangos, Marijampolės pučiamųjų ir Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“ pasklido po Laisvės alėją, kur ir koncertavo.

Kaip nurodė festivalio sumanytojai (orkestras „Ąžuolynas“, vyr. dirigentas Giedrius Vaznys), renginio misija – formuoti šiuolaikišką meninį turinį, bendradarbiauti su pučiamųjų instrumentų orkestrais, Lietuvos muzikos autoriais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
koks gal but dziaugsmas pasaulynes karo gresmes fone? ar jie visi narkopridurkai ar uzprogramuoti klonai satanystu kito paaiskinimo siame /vertybiniam / durnyne nera zppp=0

Anonimas

Anonimas portretas
apsivemt

Džiugutė

Džiugutė portretas
Labai fainai, kad tik daugiau žmonės muzikuotų.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių