Pasivaikščiojimas Ąžuolyne: negyvų ežiukų neskaičiavau ir nerinkau

  • Teksto dydis:

Į portalą kauno.diena.lt kreipėsi kaunietė dėl gamtos naikinimo Kaune. Per vieną pasivaikščiojimų Ąžuolyne jos augintinis aptiko besimėtančius ežiukų kūnus.

Moteris mano, kad spygliuotieji nugaišo nuo traumų, patirtų nuo žolės pjovimo traktoriuko. Kai kuriose vietose – žolė labai reta, tad pravažiavus traktorium, anot kaunietės, procesas tampa panašus į žemės arimą, o ne pievos pjovimą.

„Negyvų ežiukų neskaičiavau ir nerinkau“, – sakė pašnekovė. Ji yra mačiusi, kaip vairuotojai šalia Ąžuolyno esančioje Vydūno al. praleidžia per kelią puškuojančius ežiukus.

Kauno miesto savivaldybė portalui kauno.diena.lt pateikė tokį Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjos Radetos Savickienės komentarą: „Gyvūnai yra neatsiejama mūsų gyvenimo dalis.

Turime elgtis humaniškai ir atsakingai su visais gyvūnais. „Kauno švaros“ darbuotojai, dirbdami kasdieninius šienavimo darbus, iš patirties žino, kad žolėje gali būti gyvūnų, todėl atidžiai šienauja ir saugo gyvūniją“.

Pridėjo nuorodą, kurioje miestiečio atsiųstas vaizdas įrašas, tai, kaip teigė savivaldybė, ir iliustruoja.

Apie šį vaizdo įrašą jau esame rašę. Jame matyti, kaip „Kauno švaros“ darbuotojas paima už ausų kiškį ir pamena jį toliau nuo vietos, kurioje traktoriumi šienavo žolę.


Šiame straipsnyje: ežiukaiĄžuolynasžolės pjovimasskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

ka noret

ka noret portretas
dabar toki laikai,atejo, kad viskAs butu sintetine zole, sintetiniai medziai, dabar visos sporto aiksteles padarytos su tuo sintetiniu kilimu, nors yra ir dar futbolo aiksciu su naturalia zole, bet visi vaikai ir buduliai visa diena dauzo kamuoli tose sintetinese aikstese, dabar tos naturalios futbolo aikstes tapo sunu vedziotoju aikstem is, nes jomis niekas daugiau nesiinaudoja, valio buduliu kartai, kam ta naturali gamta, geriau viskas dirbtina

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Ne kartą mačiau , kad ten žolės pjovėjai , pjauna keli traktoriukai , tai laksto kaip lenktynėse , kažkada girdėja , kad Ąžuolynas laikomas kaip SENGIRĖ, tai kam ten iš vis kišti nagus , yra geri takeliai , ta žolė niekam netrukdo , būtų kaip natūrali trąša medžiams .

Gi

Gi portretas
parkai su asfaltuotais takais, nupjautais medžiais, išartomis pievomis, be paukšų ir gyvūnų? Ir dar prasinešantis traktoristas Vasia, kad sukeltų dulkes...
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių