Šeimų piknikas „Kuriame miestą drauge“ subūrė daugybę kauniečių

  • Teksto dydis:

Vasarą norisi kuo daugiau laiko praleisti gryname ore, mėgautis pramogomis gamtoje bei tiesiog smagiai leisti laiką. O tai darant galima išmokti ir naujų dalykų bei tobulėti. Tą įrodė Kauno miesto savivaldybė bei Kauno būsto modernizavimo agentūra (KBMA), vakar pakvietę kauniečius drauge praleisti išskirtinį vakarą Kalniečių parke.

Renovacija ir nemokamas kiemų tvarkymas

Pramogos, architektų organizuojamos kūrybinės dirbtuvės suaugusiems ir vaikams, konsultacijos su specialistais apie renovaciją bei galimybę nemokamai susitvarkyti namų grupės lauko erdves. Šeimų piknike „Kuriame miestą drauge“ netrūko įtraukiančių veiklų, smagių pramogų bei naudingų specialistų patarimų.

Nors renginyje „Kuriame miestą drauge“ netrūko įvairių smagių veiklų, dauguma gyventojų čia atvyko su konkrečiu tikslu – pasikonsultuoti su Kauno būsto modernizavimo agentūros specialistais. Renginys įrodė, kad gyventojai labai aktyviai domisi miesto programa „(R)evoliucija“, svajoja apie savo namų aplinkos tvarkymą bei gyvenimo kokybės gerinimą.

„Viso renginio metu mūsų specialistai teikė asmenines konsultacijas kauniečiams. Vieni jų planuoja renovuoti savo senos statybos daugiabutį namą, kiti trokšta nemokamai susitvarkyti namų grupės kiemą. Džiugu, mat gyventojai aiškiai supranta modernizacijos naudą, vis rečiau vadovaujasi realybės neatitinkančiais mitais“, – pasakojo KBMA vadovė Ieva Šakalienė.

Anot jos, tokie renginiai ir yra organizuojami tam, kad būtų galima pasiekti tą visuomenės dalį, kuri pati į specialistus nesikreipia, neatvyksta ir į susitikimus.

Šis renginys patvirtino, kad neformalioje aplinkoje gali būti pradėtas vystyti taip reikalingas dialogas.

„Matome, kad tokios iniciatyvos sulaukia didelio susidomėjimo. Gyventojams kur kas įdomiau ir naudingiau spręsti kylančius klausimus per žaidimus, gyvas konsultacijas. Renginyje įtrauktos visos amžiaus grupės – nuo vaikų iki senjorų“, – sakė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Gedeminas Barčauskas.

Kiekvienas galėjo pasijusti architektu

Renginio metu kauniečiai vaišinosi ledais, galėjo įsiamžinti ir namo parsinešti nupieštą savo šaržą, pramogavo pučiant muilo burbulus. Taip pat patys aktyviausi dalyvavo ir architektų organizuotose kūrybinėse dirbtuvėse.

„Mash studio“ partnerė, architektė Živilė Šimkutė suaugusiems vedė kūrybines dirbtuves apie kvartalų vystymąsi. Dalyviai patys galėjo pabandyti susitarti, kaip turėtų atrodyti kvartalo rekreacinės erdvės.

Projekto „Mažasis architektas“ autorė, architektė Eglė Januškienė drauge su kolege Elvyra Pozlevič vaikus sudomino galimybe patiems sukurti namų grupės kiemą. Mažieji grupelėse piešė, lipdė ir klijavo įvairiausius objektus, taip kurdami savo svajonių daugiabučio kiemą.

Patys aktyviausi bei kūrybingiausi veiklų dalyviai buvo apdovanoti Kauno miesto savivaldybės įsteigtais prizais.

Ragina domėtis ir kreiptis į profesionalus

KBMA specialistai kiekvieną savaitę miesto gyventojams rengia naudingus susitikimus, kurių metu yra atsakoma į įvairius klausimus, supažindinama su Kauno miesto programa „(R)evoliucija“ bei galimybe absoliučiai nemokamai susitvarkyti namų grupės lauko erdves.

„Šis renginys tik patvirtino, kad tokių susitikimų privalo būti organizuojama kuo daugiau. Tikimės, kad ateityje galėsime vis dažniau miesto gyventojus pakviesti susitikti dialogui, padėti jiems objektyviai įvertinti modernizacijos naudas“, – sakė I. Šakalienė.

KBMA vadovė tikisi, kad tokio pobūdžio renginių ateityje bus organizuojama vis daugiau. Vis tik gyventojus, kurie planavo šeimų piknike sudalyvauti, tačiau negalėjo, ji ragina į agentūros specialistus kreiptis individualiai. Jie visada pasiryžę padėti, atsakyti į rūpimus klausimus bei įvertinti kiekvieną situaciją atskirai.

Turite klausimų? Norite daugiau sužinoti apie būsto renovaciją bei Kauno miesto programą „(R)evoliucija“? Kreipkitės: el. paštu: info@kbma.lt arba telefonu: +370 649 48495.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Renovacija

Renovacija  portretas
Iš kito galo.

.

. portretas
Reikia keisti Čečėnijos aikštės pavadinimą! Pritariu.

Anonimas

Anonimas portretas
kada bus pakeistas cecenios aikstes pavadinimas, kiek galima tempti, graziau butu Eiguliu aikste
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių