Senamiesčio sezono atidarymas ar politinis šou?

Kauno senamiesčio sezono atidarymas iki šiol buvo smagus, šarmingas senamiestį vasarai pažadinantis renginys. Panašu, kad šiemet vadžias į rankas senamiesčio atidaryme mėgina perimti politikai.

„Seimo narių tautinių kostiumų pristatymas. <...> Renginio metu bus pristatomos šiuolaikinio modernaus tautinio kostiumo variacijos, vyks įvairios edukacinės ir pramoginės veiklos. <...> Iškilminga eisena nuo Birštono g. požeminės perėjos iki Rotušės aikštės. Dalyvauja LR Seimo nariai“.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga išplatino pranešimą: „Kauno senamiesčio vasaros sezoną atidarys tautiniais kostiumais vilkintys Seimo nariai“.

Tai yra tradiciniu tapusį renginį, kurį iki šiol organizuodavo Kauno senamiesčio draugija, rengia politikai.

Niekaip nepaaiškintos ir modernaus tautinio kostiumo variacijos. Kokie etnografai, tautinio meno puoselėtojai ar tyrinėtojai pristatys modernių tautinių variacijų akcentus, kuriuos, galima tik įsivaizduoti, pristatys podiumu polkute žingsniuojantys Seimo nariai.

Vis dėlto renginio organizavimo laurų „valstiečiams“ nenori atiduoti Kauno senamiesčio draugijos atstovai. Jie tikina, kad tai yra draugijos rengiamas renginys.

Senamiesčio draugijos valdybos pirmininkas Minvydas Znaidauskas tikino, kad renginyje nevertėtų įžiūrėti politinių viražų.

Mus pasiekė signalai, kad kai kurie politikai miesto iniciatyvas pristato kaip savo.

„Draugijos vadovė yra ilgametė ansamblio „Nemunas“ narė, todėl jos iniciatyva ir kilo mintis senamiesčio sezono atidarymą skirti tautiniam kostiumui“, - aiškino M.Znaidauskas.

Senamiesčio draugijos vadovė Ona Peičiūtė patikslino, kad programa sudaryta jos iniciatyva, o politikai tik parodė dėmesį.

„Jie į renginį atvyksta kaip svečiai. Man labai apmaudu, kad politikai pateikia taip tarsi jie kviečia į senamiesčio sezono atidarymą“, - valstiečių iniciatyva kviesti kauniečius į Seimo narių tautinių kostiumų pristatymus ir kitus renginius stebėjosi O.Peičiūtė.

Ne mažiau Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos apsukrumu stebėjosi ir Kauno vicemeras Simonas Kairys.

„Mes pastebime vienmandatininkų Seimo narių suaktyvėjimą ir nekorektišką elgesį. Mus pasiekė signalai, kad kai kurie politikai miesto iniciatyvas pristato kaip savo. Aš žinau, kurie Seimo nariai elgiasi nekorektiškai. Dėl to jau esu piktai kalbėjęs“, - nauju politikų iššūkiu piktinosi S.Kairys.

Vicemeras pabrėžė, kad daugelis miesto renginių yra tradiciniai ir yra aiškūs jų organizatoriai.

Vėliau Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga paneigė organizuojanti renginį. Sąjungos atstovės teigimu, jį organizuoja Kauno senamiesčio draugija, Kauno Rotušės draugija, Kauno miesto muziejus ir Kauno miesto savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KEMBRIKAS

KEMBRIKAS portretas
Tu ten su apkalta,visai nupusai ,ar tave kas apmys ir padegs,ar tavo smegenys sunykas.

užskaitau

užskaitau portretas
tai bus seimo narių, apsirėdžiusių tautiniais kostiumais, eisena? jėga!!! tokios pramogos kaunas dar nematė! manau, iš kitų miestų suvažiuos liaudis pažiūrėti į ponus, pasipuošusius valstiečių kostiumais.

Aurelijus

Aurelijus portretas
buvau Kestucio Genio ir jopoezijos paminejimo renginyje kuris vyko kristaus prisikelimo bszilikoje ir pradejus kalbeti gerbemam diplomatui Povilioniui pamaniiau ksd ne cia papuoliau o ipolitimformscijos biura jis sviete ir aiskino auditorijai kad Ameriloj dinqo vidutinis gyventoju sluoksnis Lietuvoje taip pst mazeja Ukrainos karo problemas ir ant pbaigos diplomatiskai prdure kad jo tevas påzinojo Kestuti Geni nors komunistam buvo neparanku ji pzinoti
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių