Vietos veiklos grupė vardijo nuveiktus darbus

  • Teksto dydis:

„Vietos veiklos grupė yra patikimas savivaldybės partneris, įrankis, įgalinantis bendruomenes gražinti aplinkas, spręsti socialines problemas, skatinti verslumą ir kitaip gerinti kaimo žmonių gyvenimo kokybę“, – kalbėjo meras Valerijus Makūnas birželio 18 d. Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje vykusioje Kauno rajono vietos veiklos grupės (VVG) dvidešimtmečiui skirtoje konferencijoje.

Nuo pat įkūrimo 2004 m. VVG įgyvendinta LEADER programa ir dvi vietos plėtros strategijos pasitarnavo tūkstančiams Kauno rajono gyventojų. V. Makūnas prisiminė, kaip 2013 m. bendromis Kauno rajono savivaldybės ir VVG pastangomis Lapėse atsirado gaisrinė ir ugniagesių komanda. Tais pačiais metais Biliūnų kaime gimė Tradicinių amatų centras, kuriame vyksta edukaciniai užsiėmimai jaunajai kartai, vedamos ekskursijos. Pagal šį modelį Zapyškio seniūnijoje pastatytas Bendruomeninių paslaugų centras, tarnaujantis kelių seniūnijų gyventojams.

Renginyje dalyvavo Lietuvos žemės ūkio rūmų, Nacionalinės mokėjimo agentūros atstovai, kolegos iš kitų savivaldybių. Šiltų plojimų susilaukė Myslibužo (Lenkija) atstovai, su kuriais Kauno rajono VVG nemažai nuveikė įamžinant lakūnų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno atminimą.

Kauno rajono VVG pirmininkė Kristina Švedaitė dėkojo visiems, kurie per 20 metų prisidėjo prie bendros veiklos: kaimo bendruomenių lyderiams, nevyriausybinėms organizacijoms, verslo partneriams, aktyviausiems pagalbininkams buvo įteikti „LEADER deimantai“.

Meras padėkas įteikė ilgamečiam Kauno r. VVG pirmininkui Vytautui Zubui, projektų koordinatorei ir bendruomenininkei Jolantai Marijai Malinauskaitei ir K. Švedaitei, kuri yra ne tik Kauno rajono grupės vadovė, bet ir jau trečiai kadencijai išrinkta Lietuvos VVG tinklo pirmininke.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių