Aleksote – sąmyšis dėl vagysčių: nejuokinga, kai iš kiemo išvažiuoja dviratininkas su juoda kauke

„Labai liūdna, kad per tokius padugnes, Aleksotas – nebesaugus“, – plūsta vagysčių pastaruoju metu nualinti Aleksoto gyventojai. Socialiniame tinkle jie viešina įsilaužimo į asmeninį turtą atvejus, dingusius daiktus ir nuogąstavimus apie čia šmirinėjantį anksčiau nematytą dviratininką, veidą prisidengusį kauke. Policijos pareigūnų pateikta vagysčių statistika – taip pat nedžiuginanti. Ką daryti?

Nuostolis – 6 tūkst. eurų

Vagystė, dėl kurios savininkai patyrė net 6 tūkst. eurų siekiančius nuostolius, atsidūrė praėjusios savaitės Kauno apskrities policijos pareigūnų paros suvestinėje.

Kaip skelbta, laikotarpiu nuo rugsėjo 10 dienos 19 val. iki rugsėjo 11 dienos 8 val. Kauno rajone, Alšėnų seniūnijoje, iš sandėliuko buvo pavogti du elektriniai dviračiai „Cube“. Vienas iš jų – rožinės spalvos, kitas – juodas.

Pagalbos šauksmas dėl šio brangaus ilgapirščių grobio ėmė plisti ir Aleksoto gyventojus vienijančioje feisbuko grupėje. „Pavogė Aleksote naktį, 1.30–3.15 val., du elektrinius dviračius! Jei kas nors pamatysite, kur pardavinėja, ar ką, praneškite! Bus atsilyginta!“ – žadėjo įrašą su nuotraukomis paviešinusi moteris.

Feisbuko grupės „Aleksoto bendruomenė“ informacija.

„Kad jiems nagai nudžiūtų! Kažkokie gyvatės Aleksote apsigyveno. Būkime visi budrūs. Labai liūdna, kad per tokius padugnes, Aleksotas – nebesaugus. Bandykite kur nors įdėti skelbimą, kad ieškote pirkti elektrinį dviratį. Gal užkibs. Žiūrėkite Aleksoto turguje, ten daug žmonių rado savo pavogtus dviračius. Siųstuvus reikėjo įdėti“, – piktinosi, ir patarinėjo informacija asmeniniuose socialinio tinklo profiliuose persidaliję žmonės.

Kad jiems nagai nudžiūtų!

Dviračių savininkei įsitraukus į diskusiją ir užsiminus, kad dviratės transporto priemonės buvo laikomos rakinamo sandėliuko, sujungto su namu, viduje, tačiau vagišiams tai nesukliudė pasiekti tikslo, tarp komentarų būta ir artimai aplinkai mestų įtarimų. „Tai jau čia – aplinkiniai kaimynai, savi, kurie žino, kad jūs juos ten laikote. Vadinasi, sekė. Tokius nepigius daiktus vertėtų drausti. Esant įsilaužimui į valdas ir įvykus vagystei, tai – 100 proc. draudimo atvejis. Pasidomėkite namų turto draudimu. Yra daug situacijų. Sėkmės atrasti“, – linkėjo internautai.

Žvalgosi, įeina arba įsilaužia

Dviračių vagystė iš sandėliuko – ne vienintelis atvejis, rugsėjo pradžioje pašiurpinęs aleksotiškius. Vietiniai gyventojai feisbuke taip pat pranešė, kad ilgapirščiai neseniai įsilaužė į K. Grybausko gatvėje esantį garažą.

Tarp pasidalijimų socialiniame tinkle būta ir informacijos apie į šiaurę nuo Garliavos nutolusį Narsiečių kaimą. Rugsėjo 4-osios naktį čia esančioje Vyčio Kryžiaus gatvėje gyvenantys žmonės vaizdo kamerų įrašuose pastebėjo nelauktą svečią. Nepažįstamas vyras, vilkėjęs tamsios spalvos sportines kelnes ir šviesų bliuzoną su gobtuvu, rankoje laikydamas žibintuvėlį, per durelių stiklą žvalgėsi į BMW automobilio vidų.

Feisbuko grupės „Aleksoto bendruomenė“ informacija.

„Ačiū, kad dalinatės informacija“, – netoliese esančiai bendruomenei dėkojo aleksotiškiai.

„Dviratininkui „pasivažinėjus“ po svetimus kiemus bei namus, iš mūsų namų koridoriaus dingo mano kuprinė. Žinoma, ilgapirštis tikėjosi rasti ten ne tai, ką rado. Daiktai, buvę joje, svarbūs tik man. Tad ieškau galbūt kas nors radote kur nors numestą kuprinę, tokią kaip nuotraukoje. O galbūt rasite tik iš jos išmėtytus daiktus. Pati kuprinė nėra tokia svarbi, kokie svarbūs man buvo akiniai, žaliais rėmeliais, – jie buvo juodame akinių dėkle, bei darbo knygelė/kalendorius. Dėkoju už bet kokią informaciją apie šiuos daiktus. Būkite atidūs bei būtinai pasitikrinkite, ar užrakintos jūsų namų durys“, – grupėje „Aleksoto bendruomenė“ rašė dar viena vagių auka tapusi moteris, šįkart – Ilgojoje gatvėje.

Feisbuko grupės „Aleksoto bendruomenė“ informacija.

„Vienas tipas, vilkėjęs šortus, dairėsi po mašinų salonus – irgi Ilgojoje gatvėje“, – rugsėjo pradžios įvykį prisiminė po šiuo įrašu komentavęs gyventojas. „Rašė žmonės, kad po kiemus naršė tą naktį“, – antrino kitas. „Per šitas tris naktis vienas ir tas pats asmuo siautėjo po rajoną. Buvo ir pas mus į kiemą užėjęs“, – pridūrė dar vienas aleksotiškis.

Nuogąstavimą apie įtartiną dviratininką liudija ir kitas feisbuko įrašas. „Aleksote, Vyturių gatvėje, juodai apsirengęs vyriškis važinėja po kiemus, bukite atsargūs“, – pranešė gyventojai.

Feisbuko grupės „Aleksoto bendruomenė“ informacija.

„Visai nejuokinga, kai iš kiemo vidurnaktį dviračiu išvažiuoja nepažįstamas, juodai apsirengęs, juoda kauke veidą prisidengęs vyras, mūvintis juodas pirštines“, – šiurpo feisbuke diskutavę žmonės. „Aplankė ir mus Yliškių gatvėje“, – tarstelėjo moteris. „Buvo ir pas mus, turime vaizdo įrašą“, – pridūrė dar vienas vyras. „Svirbygalos gatvėje tas pats naktį praėjo pro visus namus! Turime vaizdo įrašą!“ – rašė ir daugiau liudininkų.

Policija: pastebimas vagysčių didėjimas

Apie vagysčių mastą Aleksote „Kauno dienos“ žurnalistų paklausti Kauno apskrities pareigūnai paaiškino negalintys įvardyti išskirtinai tik čia įvykdytų tokio pobūdžio nusikaltimų. Nes Aleksotą kuruojančiam Kauno miesto Nemuno policijos komisariatui priklauso ir Karmelitų, Nemuno, Centro, Senamiesčio, dalies Žaliakalnio ir Stoties, Panemunės, Žemųjų Šančių, Aukštųjų Šančių, Petrašiūnų bei Fredos teritorijos.

Remiantis pateikta statistika, nuo 2024 metų sausio 1 dienos iki rugpjūčio 1 dienos Kauno miesto Nemuno policijos komisariato teritorijoje buvo užregistruotos 488 vagystės. Iš jų, per tą patį laikotarpį, ištirtos – 204. Tuo tarpu praėjusiais metais, nuo sausio iki rugpjūčio mėnesio, buvo registruotos 332 vagystės. Iš jų, per tą patį laikotarpį, ištirtos – 168.

„Analizuojant duomenis, pastebimas vagysčių didėjimas, tačiau jis pastebimas visoje šalyje. Dažniausiai gyventojai į policijos pareigūnus kreipiasi dėl vagysčių iš ar nuo automobilių, kai būna pavogtos įvairios automobilių dalys – žibintai, vairai, multimedijos, viduje esantys asmeniniai daiktai ir kita. Taip pat, kai būna įsilaužiama į vidaus patalpas – namus, sandėliukus, kur pavagiami įvairūs statybiniai įrankiai, žoliapjovės, krūmapjovės, dviračiai, paspirtukai ir taip toliau. Pasitaiko ir pinigų ar juvelyrinių dirbinių, kompiuterių, televizorių ir panašių vagysčių. Sulaukiama pranešimų iš prekybos centrų, iš kurių dažniausiai vagiami alkoholiniai gėrimai“, – vardijo policijos pareigūnai.

Pasidalijo patarimais gyventojams

O pasiteiravus, kokiais būdais gyventojams apsisaugoti nuo ilgapirščių, jie išskyrė patarimus pagal vagysčių pobūdį.

Dėl automobilių: nepamirškite užrakinti automobilio, uždaryti langų ar stoglangio; laikykite jį saugomose, gerai apšviestose aikštelėse; įsirenkite modernią signalizaciją; nepalikite automobilyje savo asmeninių daiktų.

Dėl dviračių, paspirtukų: palikdami dviratį, jį prirakinkite specialia tvirto metalo ar armuota kilpa ir patikima spyna prie tvirto ir nejudančio objekto; palikite dviratį ne užkampyje, bet žmonių matomoje vietoje; jei dviratis paliekamas pagalbinėse patalpose, sandėliuke ir pan. – pasirūpinkite durų sutvirtinimu ir patikimomis spynomis.

Dėl patalpų saugumo: neįsileiskite nepažįstamų žmonių į butą; užrakinkite duris visais užraktais netgi tada, kai kelioms minutėms išnešate šiukšles, ar išeinate į parduotuvę. Nepalikite raktų pašto dėžutėse, po kilimėliu ar kitose „slaptose“ vietose; išvažiuodami iš namų sandariai uždarykite langus, balkono duris; pametę raktus, būtinai pakeiskite spyną; susitarkite su patikimais kaimynais, kad kai jūsų nėra, pasaugotų namus, išimtų spaudą iš pašto dėžutės. Už tai būkite pasiruošę pasaugoti ir jų namus, kai jie bus išėję ar išvykę; įsirenkite bute ar gyvenamajame name apsauginę signalizaciją, tokiu būdu jūsų namai bus saugomi 24 valandas per parą; jei gyvenate žemutiniuose aukštuose, įsistiklinkite balkonus. Gerai apšvieskite kiemą ir automobilių stovėjimo aikštelę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

romas

romas portretas
cia tiesiog bolteris supainiojo dviracius, o baltas, nes biski miltus pauoste, biski galva susvaigo tai dviracius ir supainiojo

Įtarus

Įtarus portretas
Pernai metais Vilijampolėje irgi valkiojosi,bet ne vienas,o banda-du su dviračiais ir keturi pėstute.Kūno sudėjimas ir apranga visų buvo identiška.

banditizmas kaip pokary

banditizmas kaip pokary  portretas
tik tuo metu galejai pripjaut ar kirvy y kakta ,,ystatyt,,,o siais laikais jie nepakaltinami ..juos uoliai saugo policajai ir visa teiseesmaukiniu mafija.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių