Degė Aleksoto turgavietė: pagrindiniai įtariamieji – po darbo valandų joje išdykaujantys vaikai

  • Teksto dydis:

Antradienio pavakarę, užregistravus pranešimą apie Aleksoto turgavietėje pastebėtas nemažas ugnies liepsnas, į įvykio vietą buvo pasiųstos pajėgos net iš trijų Kauno ugniagesių gelbėtojų komandų. Tiesa, pakeliui dalis iš penkių ten skubėjusių autocisternų buvo atšaukta, nes pirmasis turgavietę pasiekęs ugniagesių ekipažas sutramdė beįsiplieskiantį gaisrą labai operatyviai. Kuo visa tai galėjo baigtis, jeigu ugnis būtų įsisukusi čia, pavyzdžiui, naktį, belieka tik įsivaizduoti.

Apie tai, kad mato Aleksoto turgavietėje dideles liepsnas – dega paletės ir palapinės, 18.31 val. telefonu 112 pranešė praeivė. Turgavietė jau prieš kelias valandas buvo užsidariusi. Ir, anot pranešėjos, žmonių ten ji nematė. Be to, teigė, kad vartai į turgavietės teritoriją užrakinti.

Kaip į gaisravietę pateko ugniagesiai gelbėtojai, belieka tik spėlioti. Pirmosios autocisternos iš Kauno centre – Nemuno gatvėje įsikūrusios komandos ekipažas buvo prie degančio konteinerinio kiosko, perdaryto iš jūrinio konteinerio, jau po penkių minučių. Ir konstatavęs, kad dega viena iš išorės polistiroliu apšiltinta jo siena, diskiniu pjūklu nupjovė šio kiosko spyną ir taip išgelbėjo visus jo viduje buvusius daiktus. Ne tik į dėžes sukrautus įvairius naudotus įrankius, kuriais buvo prekiaujama šiame kioske, bet ir ten laikytus dviračius.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Patekimas į kiosko vidų užtruko kelias minutes. Dar po dviejų minučių gaisras lokalizuotas, o už dvylikos nuo ugniagesių atvykimo ir galutinai likviduotas. Beliko atlikti tik ardymo darbus.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinėje šiandien teigiama, kad šio gaisro priežastis – vaikų išdykavimas. Remiamasi degusio kiosko savininko, gyvenančio Alytuje, versija, kas galėjo prišaukti nelaimę. Jis tikina jokių prieš neturėjęs. Nelinkęs įtarti ir konkurentų. Tik paauglius, besirenkančius turgavietėje, kai šios teritorija jau būna užrakinta. O tam, anot degusio kiosko savininko, sąlygas sudaro kai kurie kaimynystėje įsikūrę jo kolegos.

Pasiteiravus minėtos versijos autoriaus, ar jis kreipsis į policiją dėl jo turto padegimo, alytiškis atsakė, kad ne, nes ugniagesių profesionalumo dėka jo nuostoliai nėra dideli – nukentėjo tik kiosko išorė bei nuo karščio apsilydė kelios plastikinės dėžės, kuriose laikyti įrankiai.

Tačiau, jeigu gaisras būtų kilęs, pavyzdžiui, naktį, galėjo nukentėti ir didesnė šio pusantro hektaro plotą užimančio turgaus dalis. Nors degęs kioskas ir stovi nuošaliau nuo kitų. Galbūt dėl to čia ir mėgsta rinktis vietiniai paaugliai. Apie tai byloja ir portalo kauno.diena.lt fotografo nuotraukose, darytose šiandien įvykio vietoje, įamžintos jų keverzonės.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Tiesa, portalo kalbintas turgavietės direktorius nebuvo toks kategoriškas, kaip degusio kiosko savininkas. Jis tikino, kad nebuvo girdėjęs apie paauglių, šeimininkaujančių turgavietėje po jos darbo valandų, problemą. Be to, užsiminė, kad vieni vartai į turgavietės teritoriją būna paliekami neuždaryti, kad galėtų darbuotis jos tvarkytojai. Tačiau, pasiteiravus, ar negalėjo numesti nuorūkos, sukėlusios gaisrą, pastarieji, buvo linkęs 100 proc. garantuoti, kad nė vienas iš šių dviejų vyrų nerūko.

Pokalbis su turgavietės direktoriumi baigėsi jo konstatavimu, kad per daugiau kaip 30 metų, kai veikia šis turgus, tai – pirmas čia kilęs gaisras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
Miestas turėtų sutvarkyti. Bet ir Šnipiškėse vis degdavo vieno mero laikais...

faraonas

faraonas  portretas
ka noret is vaiku ? o ka pridaro suauge ?

Gėda Kaunui

Gėda Kaunui portretas
Kauno piktžaizdė, o ne turgus. Greičiau naikinti.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių