Kauno medikų rankose – Klaipėdoje nukentėjęs pernai gimęs berniukas

Klaipėdos policijos pareigūnai aiškinasi, kas atsitiko vos pusės metų vaikeliui, kurio uostamiesčio medikai nesiėmė gydyti, jis skubiai išgabentas į Kaune esančią Vaikų ligų kliniką.

Pirmadienį, apie 18 val., Greitosios medicinos pagalbos stoties ekipažas į uostamiesčio Vaikų ligoninę atvežė šešių mėnesių vaikelį.

Jiems buvo pranešta, kad Tilžės gatvėje, prie parduotuvės kūdikis yra labai neramus, tėvams nesiseka jo nuraminti. Medikai nuvežė mažylį į ligoninę, bet tą pačią dieną vos pusmečio berniukas buvo išgabentas į Kauną.

Klaipėdos policininkams apie tai pranešta antradienio pavakare.

Pareigūnai ikiteisminio tyrimo dar nepradėjo.

Oficialiai teigiama, kad policininkai surinko medžiagą dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus mažamečio sveikatos sutrikdymo.

Panašu, kad aplinkybės vis dar tiriamos. Tikimasi, kad medikai atsakys, ar vaikas buvo sužalotas ir ar tai galėjo būti padaryta tyčia.

Trečiadienį tapo žinoma, kad mažylis perkeltas į ligoninės Neurochirurgijos skyrių, todėl galima spėti, kad didelių sveikatos problemų jis neturi.

Klaipėdos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Gintarė Noliūtė patikino, kad šiuo metu kūdikis yra saugus, prižiūrimas medikų.

Vaikų teisių saugotojai pranešimą apie nukentėjusį kūdikį gavo iš policijos ir jau palaiko ryšį su mažylio tėvais, įvykio aplinkybės dar tikslinamos.

Anksčiau šeimai, kurioje auga berniukas, pagalbos nebuvo prireikę.

„Vaikų teisių gynėjai yra pasirengę padėti ir reaguoja į kiekvieną gautą pranešimą apie galimą vaiko teisių pažeidimą, o ištikus krizinei situacijai konsultuoja šeimos narius bei tikslingai nukreipia pas kitus specialistus – psichologus, medikus, socialinius darbuotojus, teisininkus ir kitus. Įprastai, gavę pranešimą apie galimą vaiko teisių pažeidimą, vykstame į šeimą ir visada individualiai bendraujame su kiekvienu šeimos nariu, išklausome vaiko nuomonę, jeigu pagal amžių ir sveikatos būklę jis gali ją išsakyti. Vertindami vaikų situacijas šeimoje, siekiame identifikuoti galimas problemas ir drauge ieškome geriausių sprendimo būdų, kurie padėtų įveikti šeimai sunkumus ir leistų kiekvienam jos nariui jaustis saugiai“, – teigė G. Noliūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Psichiniai iš psichūškės tokie

Psichiniai iš psichūškės tokie portretas
su diagnoze ir jei dar būtų pamiršę išgerti sabo vaistus gerai pasitarnautų tuo atveju būtų raudonoji mūsų brangiojoje šalelėje ( apsaugok Viešpatie), tai tokie kacapus be gaileščio pjautų.

Anonimas

Anonimas portretas
„Vaikų teisių gynėjai yra pasirengę padėti ir reaguoja į kiekvieną gautą pranešimą apie galimą vaiko teisių pažeidimą," Kodėl nėra ginamos vaikų teisės ,kaip nusprendžiama dirbtinai apsivaisinti lezbijietė ir toliau 2 mamos augina vaiką, O ir gėjai nori įsivaikinti vaikus.Klausimas ar tie vaikai nori augti tokiose šeimose? Kur jų teisės?

Siaubas kažkoks

Siaubas kažkoks portretas
Nelabai suprantama kam čia tiek tirštinama ? Jeigu vaikas be smurto žymiu ,gal tiesiog igimtos problemos ,medikai sureagavo teisingai ,na žiniasklaida kaip visada ...Gal geriau pasidomekite kodel užmušto 6 mėn vaikelio tėvas nestoja prieš teisma ir užmušes antra žmogu toliau ramiai gyvena ligonineja
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių