Nepavykus apklausti L. Kasčiūno, paskelbta pertrauka A. Paleckio byloje

Kauno apylinkės teismui ketvirtadienį nepavykus papildomai apklausti į vizitą užsienyje išvykusio krašto apsaugos ministro Lauryno Kasčiūno, padaryta pertrauka Algirdo Paleckio šmeižto ir partizanų niekinimo baudžiamojoje byloje.

Apie tai BNS pranešė Kauno apylinkės teismo atstovė Tautvilė Merkevičiūtė.

Pasak jos, papildomai apklausti nukentėjusiuoju byloje įvardijamą L. Kasčiūną prašė prokuroras.

„Kadangi nukentėjusysis negalėjo prisijungti ir dalyvauti šiandienos posėdyje, byloje buvo nuspręsta padaryti pertrauką iki kito teisiamojo posėdžio, kuris numatytas liepos 30 dieną“, – nurodė teismo atstovė.

L. Kasčiūnas BNS trečiadienį patvirtino posėdyje negalėsiąs dalyvauti, nes ketvirtadienį išvyko į NATO gynybos ministrų susitikimą Briuselyje.

Už rengimąsi šnipinėti Rusijai nuteistas ir bausmę Kauno kalėjime atliekantis A. Paleckis byloje kaltinamas L. Kasčiūno, tuomet vadovavusio Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (NSGK), šmeižimu ir partizanų niekinimu.

Nuo 2022 metų spalio iki 2023 metų birželio viešintame A. Paleckio vaizdo įraše teigta, neva L. Kasčiūno anksčiau vadovautas NSGK yra „nacistinis komitetas“, o L. Kasčiūnas siekia apriboti žiniasklaidos laisvę.

Anot prokuratūros, pateikdamas Lietuvos pokario ginkluotą rezistenciją kaip JAV padarytą žalą Lietuvai, A. Paleckis taip pat menkino rezistencijos dalyvius, priskyrė jiems tik neigiamus kovos motyvus nutylėdamas rezistencinės kovos tikslą ginti Lietuvos laisvę.

Parodymus byloje anksčiau davė L. Kasčiūnas, liudytojai – įrašą paskelbęs portalo ekspertai.eu atstovas Andrius Nakas, parlamentarai Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai Matas Maldeikis ir Paulė Kuzmickienė, Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro (LGGRTC) Specialiųjų tyrimų skyriaus vedėjas istorikas Rytas Narvydas.

Teismo posėdžiuose nuotoliniu būdu dalyvaujantis A. Paleckis kaltės nepripažįsta.

Buvęs politikas ir diplomatas yra nuteistas už šnipinėjimą Rusijai, pernai birželį Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) perkvalifikavo jo veiksmus į rengimąsi šnipinėti ir pusmečiu, iki pusšeštų metų, sumažino laisvės atėmimo bausmę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Būkite pagaliau teisingi

Būkite pagaliau teisingi portretas
Tai,kad tie jūsų mylimi miškiniai,tik pagal esamą archyvinę medžiagą nužudė 25128 nekaltus Lietuvos piliečius.Faktiškai daug daugiau.O kiek per juos atsidūrė Sibire,kiek suluošintų,kiek išprievartautų?Visa tai buvo skelbta spaudoje.Tai gal jau tas Palecikis ne toks jau ir neteisus?Jeigu visų tų blogybių "patriotai"neslėptų,gal ir to sukiršinimo mažiau būstų Na o tas Amerikos balsas vis kartojo,kad laikykitės,per šventas Kalėdas būsite išlaisvinti.Abejoju,kad ten kalbėjo valstybės vardu.Tai tikriausia buvo Amerikos dipukų balsas,valstybės vardu.Bet nei per Kalėdas,nei per Velykas niekas neišlaisvino,o tik į miškus suvarė.Mano tėvus,senelį tie miškiniai žvėriškai nužudė,kūnus sumetė į Nemuną,o visą turtą pasisavino .Kur jų kapas -nežinau.Tai tiek tų faktų.

Ramutis, Senelis is SwedijosM

Ramutis,  Senelis is SwedijosM portretas
Matot Kasciunas buvo MURZININKAS, o dabar tai "ELITE" koncervatorius ir jo liesti bei apklausineti NEGALIMA!

mano geras

mano geras  portretas
pazystamas dirba teisme, tai jis girtas prasitare kad didesnes mafijos ir sukurptu bylu niekur kitur tiek nera kaip paas mus
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių