Šalia karo prievolės tarnybos būstinės – „Aro“ išminuotojų operacija: pranešta apie užminuotą automobilį

Trečiadienio vakarą Kėdainių miesto Radvilų gatvėje, šalia Krašto apsaugos savanorių pajėgų bei karo prievolės ir komplektavimo tarnybos padalinių, skubėjo ne tik ugniagesiai gelbėtojai, greitosios medicinos pagalbos medikai, policijos pareigūnai, bet ir antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai. Buvo pranešta, kad užminuotas automobilis „Dacia“.

Gavo nuotrauką su grasinimu

Minėtą vakarą 41-erių metų vyras „Messenger“ programėle gavo žinutę, kurioje buvo parašytas grasinimas, esą jo automobilis užminuotas ir sprogs. Gautas ne tik tekstas, bet ir nuotrauka, kurioje pavaizduota apatinė automobilio dalis – dugnas, bei neva ten pritvirtintas sprogmuo.

Apie žinutės turinį pirmiausia informuoti policijos pareigūnai, kurie nedelsiant ir pasiųsti į įvykio vietą.

Dimitrijaus Kuprijanovo/„Rinkos aikštės“ nuotr.

Paskelbė planą „Skydas“

Apie 20 val. į įvykio vietą atskubėję pareigūnai rado gatvėje, kelkraštyje, stovintį automobilį „Dacia“. Apžiūrėjus vizualiai sprogmens nebuvo matyti. Tačiau įvertinus visas žinomas aplinkybes ir grėsmes buvo nutarta paskelbti planą „Skydas“. Pareigūnai evakavo vieno namo gyventojus, tuo metu Krašto apsaugos savanorių pajėgų štabe budėjusiems asmenims uždrausta eiti į lauką, nurodyta būti patalpose.

Gatvės dalis ir Knypavos aikštės pusė buvo aptverta STOP juosta, uždraustas automoblių eismas ne tik Radvilų, bet ir Josvainių gatve. Pėsčiųjų eismas uždraustas tik Radvilų gatve, kitomis kryptimis jis buvo leidžiamas.

Dimitrijaus Kuprijanovo/„Rinkos aikštės“ nuotr.

Visos tarnybos     

Po 21 val. į įvykio vietą atskubėjo ugniagesiai gelbėtojai ir greitosios medicinos pagalbos medikai. Buvo užtikrinama, kad tam tikru perimetru nepatektų žmonės ir automobiliai.

Po 22 val. į įvykio vietą atskubėjo antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai. Specialiomis apsauginėmis uniformomis vilkintys pareigūnai pirmiausia apžiūrėjo aplinką, po to automobilio saloną, apatinę transporto priemonės dalį. Kruopščiai apžiūrėjus automobilį šis buvo užvestas.

Konstatuota, kad jokio sprogmens automobilyje nebuvo. Pranešimas buvo melagingas, galimai, gąsdinančio pobūdžio siekiant įbauginti. Automobilio vairuotojui buvo leista naudotis automobiliu. Šis saugiai išvyko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MARIJONAS

MARIJONAS portretas
Čia tikrai ne kacapiniai daro.tai daro tikriausia paliktinių šunauja.Juk jie eina iš paskutinio protelio taip apsivogę ir nežino,kaip reikės išsisukti nuo tiurmos.

Anonimas

Anonimas portretas
Vaflinsko darbas ar kito

na

na portretas
mes jau pripratom prie gąsdinimų nuo koronos laikų, kai į parduotuves net neįleido...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių