Po grasinimų Seimo nariui įvestas planas „Skydas“: sostinės policijai prireikė kolegų pagalbos

  • Teksto dydis:

Portalui kauno.diena.lt pavyko išsiaiškinti, kad trečiadienio vakaro sumaištis Kėdainiuose, kurioje, kaip jau pranešta, neapsieita ne tik be specialiųjų tarnybų, bet ir be antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“, susijusi su Seimo nariu Tomu Tomilinu, iškeltu Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, o šiuo metu priklausančiu Seimo demokratų frakcijai „Vardan Lietuvos“.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, Kauno apskrities specialiosios tarnybos dalyvavo šiame įvykyje tik kaip pagalbininkės. Jo aplinkybes tikslina Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, gavęs trečiadienį, 17.31 val., šio Seimo nario pranešimą apie jį pasiekusius grasinimus. Nustačius, kur yra T. Tomilino automobilis, kuris, kaip teigta, grasintas susprogdinti, įvestas planas „Skydas“ ir paprašyta kolegų Kėdainiuose pagalbos.

Kol kas ikiteisminio tyrimo Vilniaus apskrities policija dėl šio įvykio nepradėjo. Surinkus medžiagą pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už melagingą pranešimą apie visuomenei gresiantį pavojų, vyksta įvykio aplinkybių patikslinimas.

Sprendimą, ar pradėti ikiteisminį tyrimą, pareigūnai turi priimti per dešimt dienų.

Dimitrijaus Kuprijanovo/„Rinkos aikštės“ nuotr.

Gavo nuotrauką su grasinimu

Kaip jau rašėme, tarnyboms pranešta, kad užminuotas automobilis „Dacia“.

Minėtą vakarą 41-erių metų vyras „Messenger“ programėle gavo žinutę, kurioje buvo parašytas grasinimas, esą jo automobilis užminuotas ir sprogs. Gautas ne tik tekstas, bet ir nuotrauka, kurioje pavaizduota apatinė automobilio dalis – dugnas, bei neva ten pritvirtintas sprogmuo.

Apie žinutės turinį pirmiausia informuoti policijos pareigūnai, kurie nedelsiant ir pasiųsti į įvykio vietą.

Paskelbė planą „Skydas“

Apie 20 val. į įvykio vietą atskubėję pareigūnai rado gatvėje, kelkraštyje, stovintį automobilį „Dacia“. Apžiūrėjus vizualiai sprogmens nebuvo matyti. Tačiau įvertinus visas žinomas aplinkybes ir grėsmes buvo nutarta paskelbti planą „Skydas“. Pareigūnai evakavo vieno namo gyventojus, tuo metu Krašto apsaugos savanorių pajėgų štabe budėjusiems asmenims uždrausta eiti į lauką, nurodyta būti patalpose.

Gatvės dalis ir Knypavos aikštės pusė buvo aptverta STOP juosta, uždraustas automobilių eismas ne tik Radvilų, bet ir Josvainių gatve. Pėsčiųjų eismas uždraustas tik Radvilų gatve, kitomis kryptimis jis buvo leidžiamas.

Dimitrijaus Kuprijanovo/„Rinkos aikštės“ nuotr.

Visos tarnybos    

Po 21 val. į įvykio vietą atskubėjo ugniagesiai gelbėtojai ir greitosios medicinos pagalbos medikai. Buvo užtikrinama, kad tam tikru perimetru nepatektų žmonės ir automobiliai.

Po 22 val. į įvykio vietą atskubėjo antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai. Specialiomis apsauginėmis uniformomis vilkintys pareigūnai pirmiausia apžiūrėjo aplinką, po to automobilio saloną, apatinę transporto priemonės dalį. Kruopščiai apžiūrėjus automobilį šis buvo užvestas.

Konstatuota, kad jokio sprogmens automobilyje nebuvo. Pranešimas buvo melagingas, galimai, gąsdinančio pobūdžio siekiant įbauginti. Automobilio vairuotojui buvo leista naudotis automobiliu. Šis saugiai išvyko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to reikia

to reikia portretas
o ko tu taip išgasdintas šudvabali iš Simonko šaikos drebi jauti gala eik su zele ir sunaikink juk jau nedaug liko Nauseda jau atstato ukrainabus prezu pinigu turės kariu turės ir iškapstyt zelwe iš sklepo ir pirmas linijas lietuviam laikas eiti i ukraina kariauti Tai paklausykit kad Gabrys pareiškė kad lietuva pasiruošusi kariauti

Gintaras

Gintaras portretas
17,30 gavo pranešima 22v."atskubėjo" šaunuoliai

to gal

to gal portretas
Nestebina, viskas ką pasiekė skraidančių dėdulės sklypų šaika per 33 metus - tai išmoko loti, meluoti, klastoti.
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių