Teismas paliko galioti dar vieną policijos G. Filipavičiui skirtą baudą

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai penktadienį paliko galioti policijos nutarimą skirti Gediminui Filipavičiui 85 eurų baudą už nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą.

G. Filipavičiaus skundas netenkintas, pranešė teismas.

„Byloje neginčijamai nustatyta, kad pareiškėjas Gediminas Filipavičius administraciniame kaltinime nurodytu laiku išplūdo necenzūriniais žodžiais nukentėjusiąją, ją įžeidinėjo, asmens veiksmai buvo pakankamai intensyvūs, truko kurį laiką, aplinkiniai dėl to pasijuto nemaloniai, buvo šokiruoti, taigi buvo pažeista viešoji tvarka ir žmonių rimtis“, – konstatuota teismo nutartyje.

Nutartis per 20 dienų dar gali būti skundžiama Kauno apygardos teismui.

ELTA primena, kad ši administracinė nuobauda vaiko pagrobimu įtariamam G. Filipavičiui buvo skirta dėl konfliktų su kaimynais. Karmėlavos gyventojai teismui pasakojo, kad dabar vaiko pagrobimu įtariamas G. Filipavičius pernai miške pjaudamas medžius, vulgariais ir necenzūriniais žodžiais plūdo jo veiksmams miške prieštaraujančius žmones ir jiems grasino.

„Praeitą vasarą G. Filipavičius miške pradėjo darbus, buvo peržengtos visos ribos, jis kalbėjo labai negražiai ir elgėsi neadekvačiai. Prasidėjo miško niokojamas, jis vidury miško, rekreacinėje zonoje, pasidarė sklypą, norėjo keliuką pasidaryti“, – teisme pasakojo liudytoja.

 

 

Pasak jos, gyventojai ėmė skųstis tarnyboms, o G. Filipavičius ypač koneveikė vieną moterį, kuri šioje administracinėje byloje yra pripažinta nukentėjusiąja.

Liudytoja teismui sakė, kad net negalinti teismui pakartoti tų necenzūrinių žodžių, kuriais G. Filipavičius plūdo kaimynus.

Moteris sakė, kad gyventojai bandė sustabdyti miško pjovimo darbus, kvietė miškininkus, policiją, bet G. Filipavičius viską ignoravo viską.

Byloje neginčijamai nustatyta, kad pareiškėjas Gediminas Filipavičius administraciniame kaltinime nurodytu laiku išplūdo necenzūriniais žodžiais nukentėjusiąją, ją įžeidinėjo, asmens veiksmai buvo pakankamai intensyvūs, truko kurį laiką, aplinkiniai dėl to pasijuto nemaloniai, buvo šokiruoti.

Kitas liudytojas sakė, kad dėl G. Filipavičiaus elgesio žmonės jautėsi labai prastai.

„Koliojo mus necenzūrine leksika, rusiškais ir lietuviškais keiksmažodžiais, žmonės jautėsi labai prastai – darbai vyko ir savaitgaliais, ir po darbų, naktimis, saugumo reikalavimų nesilaikė, o daug mažų vaikų aplink. Žmonės bijojo dėl savo vaikų saugumo. Blogai jautėmės, morališkai blogai: necenzūrinė leksika prie vaikų, gyvenimo rimtas buvo sutrikdytas, nemažai laiko, gal porą mėnesių, kas kelias dienas vykdavo konfliktai“, – prisiminė liudytojas Evaldas D.

„Kaip čia gali reaguoti, kai toks neadekvatus, tiek pridaręs nesąmonių – mes stovim, diskutuojam su miškininkais, policija, o jis įsiterpia“, – apie G. Filipavičiaus elgesį kalbėjo liudytojas.

Pasak jo, G. Filipavičius vienai moteriai nesivaržydamas laidė nešvankias replikas.

„Nežinau, gal būsiu apsižodžiavęs“, – teismo posėdžio pabaigoje gegužę sakė G. Filipavičius, kai teismas jam suteikė žodį.

Skundžia paskirtas nuobaudas

Remiantis bylos duomenimis, 2023 m. rugpjūčio 22 d. asmuo Karmėlavos miestelyje viešoje vietoje, girdint kitiems asmenims, G. Filipavičius iškeikė nukentėjusiąją necenzūriniais žodžiais ir ją įžeidinėjo, dėl to aplinkiniai asmenys galėjo patirti nepatogumus, jaustis nesaugiai ir galėjo būti sutrikdyta jų rimtis.

Kauno apylinkės teismas iš viso buvo gavęs tris skundus dėl jam policijos paskirtų nuobaudų per konfliktus su kaimynais. Vienoje byloje jo skundas dėl 80 eurų baudos buvo atmestas ir ši nutartis įsiteisėjo. Šioje byloje jis nubaustas už viešosios rimties trikdymą, kai pernai rugpjūčio 26-osios vakarą, apie 19.30 val., traktoriumi Karmėlavoje rovė kelmus ir taip trikdė aplinkinių gyventojų poilsį bei ramybę.

Teismas nutarė, kad pažeidėjo kaltė įrodyta nukentėjusiosios, liudytojos parodymais, kita byloje esančia medžiaga, vaizdo įrašais.

Dar vienoje administracinėje byloje kovo 7 dieną Kauno apylinkės teismas G. Filipavičiui paskyrė stacionarinę psichiatrinę ekspertizę, buvo nutarta aiškintis, ar įvykio metu, taip pat ir ar dabar, jis sirgo psichikos liga, ar galėjo suvokti savo veiksmus. Tokia pat ekspertizė buvo paskirta baudžiamojoje byloje dėl vaiko pagrobimo.

Neseniai ekspertai nustatė, kad G. Filipavičius gali atsakyti už savo veiksmus.

G. Filipavičius laikomas suimtas, nutarčių pratęsti suėmimą jis nebeskundžia.

Įtariamas mergaitės pagrobimu

ELTA primena, kad sausio mėnesį policijai pavyko rasti Kaune dingusią mergaitę, kuriuos paieškoms buvo sutelktos gausios savanorių ir pareigūnų pajėgos. Mergaitę įtariamas 42 metų pagrobėjas G. Filipavičius laikė garaže, ten įvyko ir pagrobėjo sulaikymas. Vyrą sulaikė „Aro“ pareigūnai. Iš pradžių policija buvo informuota, kad įtariamasis gali būti ginkluotas, tačiau sulaikymo metu vyras ginklo neturėjo.

Rasta mergaitė buvo nuvežta į Kauno klinikas apžiūrai, o vėliau perduota tėvams. Policijos duomenimis, mergaitė galėjo patirti sužalojimų.

Vasarį į Kauno apylinkės teismą dėl kitos bylos atvežtas G. Filipavičius teigė pagrobti mergaitės Kaune nenorėjęs.

„Nenorėjau grobti, netyčia“, – tada sakė G. Filipavičius.

Vyras, paklaustas, ar nepilnametė prašė ją paleisti, teigė, kad mergaitė to prašė, bet esą „buvo sudėtinga“ situacija ir jis negalėjo jos paleisti, nors norėjo.

„Sudėtinga situacija buvo, daug žmonių aplink buvo“, – kalbėjo G. Filipavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
prtariu komentuojantiem šitas sėdi, nes yra prasčiokas..o vat kokias privilegijas turi Seimo narys Bortusevičius (gal dėl to, kad pagal dienas keičia akinius spalvotus) žiauriai tvirkino vaikus (išleista knyga) baisios nuotraukos...taigi paglostomas ir pagal Seimo nario norus išleidžiamas atostogų į Italiją...kur terisybė Lietuvoje..sodint jau seniai žaliaakį reikėjo o čia cackinas,,kokia tada Lietuvos žmonių nuomonė, nereik stebėtis, kad į balsavimus neina žmonės, kai mato kas vyksta ...tiesiog protu nesuvokiama nusikaltėlis važiuoja atostogauti...na ir juokina lietuvaičius ...reiškiasi ką nori tą ir daro

Andrikaitis

Andrikaitis portretas
To klausimas. Neteisinu Bartoševičiaus. Bej jo negalima lyginti su išsigimėliu Filipavičiumi. Bartoševičius negrobdavo vaikų, jėga jų garaže nelaikydavo, prievartos (tikros, o ne deklaruotos) netaikė. Vaikai galėjo ir nebendraut su juo, jis už ausų jų netempė. Iki šiol nesuprantu tokių paauglių, tampančių neprievartinėmis pedofilų aukomis. O Filipavičius po to, ką padarė su mergaite, iš vis neturi gyvent. Kokio velnio su juo cackinasi, nežinau.

Klausimas

Klausimas portretas
O šis vyrukas kaip Bartoševičius, ar nenori atostogų Italijoje? Dviem būtų lūnksmiau
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių