Už bandymą nužudyti kirviu – septyneri metai nelaisvės

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teismas ketvirtadienį septyneriems metams nelaisvės nuteisė 25-erių metų A. I., kuris pasikėsino kirviu nužudyti žmogų, pranešė teismas.

Bylos duomenimis, A. I. 2015 metų gruodį Marijampolės savivaldybėje esančio namo laiptinėje, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio dėl asmeninių paskatų tyčia smogė kirviu mažiausiai vieną smūgį nukentėjusiajam į kaklo sritį, padarydamas jam gyvybiškai pavojingą kaklo kairės pusės kirstinę žaizdą. Vis dėlto nukentėjusysis sugebėjo apsiginti ir atėmė iš užpuoliko kirvį.

Kaltinamasis teisme pripažino, kad įvykio metu buvo apsvaigęs nuo alkoholio, todėl visko gerai neatsimena. Jo atsakomybę lengvinančia aplinkybe laikytina tai, kad jis prisipažino padaręs nusikaltimą ir gailėjosi. Atsakomybę sunkina tai, kad veika padaryta apsvaigus nuo alkoholio ir tai turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui.

Teismas atsižvelgė į tai, kad A. I. anksčiau teistas, baustas administracine tvarka, registruotas priklausomybės ligų įskaitoje dėl žalingo alkoholio vartojimo, darbovietėje charakterizuojamas teigiamai. Taip pat į tai, kad nusikaltimas nebaigtas, jis nesukėlė sunkių pasekmių, paskyrė jam septynerių metų laisvės atėmimo bausmę, kurią vyras turės atlikti pataisos namuose. 

Nors A. I. buvo dar kaltintas ir viešosios tvarkos pažeidimu, tačiau dėl šio kaltinimo jis išteisintas, konstatuojant, kad nebuvo padaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Be to, A. I. turės atlyginti nukentėjusiojo patirtas 200 eurų dydžio išlaidas advokato paslaugoms apmokėti bei atlyginti nukentėjusiojo patirtą 2 tūkst. 500 eurų dydžio neturtinę žalą.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.


Šiame straipsnyje: bandymas nužudytiKirvisteismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

juk

juk portretas
siandien teisejai visagaliai kiek nori tiek atseikeja pagal savijauta ar teisiamojo nepatinkancia isvaizda tai kaip suprast jei 1 tik pagrasino ir 7 m o kitas uzmuse irgi 7m taigal vyr /globeja/ mums paaiskins si fenomena juk jurisdikcija jos zinioje?

Anonimas

Anonimas portretas
na tu matai kas darosi teismuose ---dabar uz BANDYMA nuzudyt ---DUODA daugiau nei kad uz NUZUDYMA
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių