R.Kaukėnas: padėsiu rinktinei, jei būsiu reikalingas

Rimantui Kaukėnui ir Sienos "Montepaschi" ekipai po trejų metų pertraukos vėl teks pasidabinti Eurolygos bronzos medaliais. Nors apmaudas dėl nesėkmės pusfinalyje dar nedingo, lietuvis džiaugėsi pergale ir papildyta apdovanojimų kolekcija.

"Esame patenkinti, kad laimėjome, bet žaidybinio broko buvo daug. Šiandien žaidėme agresyviai, iš visų jėgų ir galbūt viso to trūko rungtynėse su "Panathinaikos". Bet džiaugiuosi bent tuo, kad laimėjome trečią vietą. Visgi turime tai pamiršti ir ruoštis Italijos čempionatui", - po pergalės žurnalistų būriui sakė R.Kaukėnas.

Patyręs 34 metų gynėjas taip pat dalijosi mintimis apie Lietuvos rinktinę. Jei krepšininkui kojos nepakiš sveikata ir žaidėjo paslaugų prireiks treneriui Kęstučiui Kemzūrai, jis pasirengęs atstovauti nacionalinei komandai Europos pirmenybėse.

- Kaip motyvavote save rungtynėms dėl bronzos?

- Buvo sunku, bet esame profesionalai, todėl kiekvienas žaidėjas savyje turi rasti stimulo. Esi krepšininkas, todėl negali išeiti į aikštę be motyvacijos. Mūsų darbas - ne šiaip sau darbas. Siekiame kasdien treniruotis, tobulėti, o garbė yra žaisti ir rungtynes dėl 3 vietos finalo ketverte.

- Suvedėte sąskaitas su "Real"?

- Tai yra sportas. Sąskaitos, ne sąskaitos, bet norėjome laimėti.

- Kaip jaučiatės fiziškai? Neseniai buvote operuotas.

- Taip, operacija nebuvo iš lengviausių. Ačiū Dievui, kad viskas gerai susiklostė, operacija praėjo sėkmingai ir atsistačiau prieš pat Eurolygos ketvirtfinalio seriją su "Olympiacos". Tada nebuvo laiko, kada fiziškai atsistatyti, bet paskutiniąsias dvi savaites jaučiuosi geriau. Galiu judėti taip, kaip norėčiau. Žinoma, visuomet kažką skauda, bet juk man jau 34-eri. Kad ir kaip bebūtų, esu patenkintas savo fizine būkle.

- Kokie planai dėl Lietuvos rinktinės?

- Kalbėjome su treneriu Kemzūra ir viskas kol kas tvarkoje. Jei sveikata leis ir būsiu reikalingas, manau, padėsiu rinktinei.


Šiame straipsnyje: Rimantas Kaukėnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

bravas

bravas portretas
kemzura jei paimsi lavrinovicius kaukena siskauska jasikeviciu bus tau fiasko kaip butautui lenkijoj.juk gerai zinai kai sitie zmones buvo rinktinej kokia buvo atmosfera rinktinej.o be ju tu sugebejai net laimet 3 vieta neskovojo visi.o dabar tu kalbiesi su tais.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių