„Žalgiris“ nukovė „Neptūną“ ir laukia varžovų LKL finale (komentarai)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Klaipėdoje užbaigė sėkmingai pradėtą darbą. Antrose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalio rungtynėse J. Plazos auklėtiniai dar sykį 90:73 palaužė „Neptūną“ ir žengė į pirmenybių finalą.

Kauniečiai viso mačo metu išlaikė gana solidų pranašumą. Vienu metu žalgiriečių pranašumas ketivrtajame kėlinyje buvo ištirpęs iki 7 taškų, tačiau tuomet LKL čempionai įjungė aukštesnę pavarą ir galutinai išsprendė visus šios serijos reikalus.

„Žalgirio“ varžovas finale gali paaiškėti jau rytoj Prienuose, kur susitiks vietos „Prienai“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“.

LKL finalo serija „Žalgirio“ arenoje startuos artėjantį antradienį.

Komentarai

„Neptūno“ strategas Kazys Maksvytis: „Prieš šią dvikovą tikrai nemąstėme, kad reikia taupytis jėgas ir ruoštis dvikovai dėl trečiosios vietos, buvome rimtai nusiteikę pakovoti dėl pergalės. Komandos nusiteikimas patiko, bet žaidžiant su tokio lygio komanda, kaip “Žalgiris„, užtenka vienos kitos duobelės, vienos kitos blogos atkarpelės ir varžovai susikrovė tą skirtumą. Nėra to blogo, kas neišeitų į gerą, turėsime daugiau laiko pasiruošti kovai dėl trečiosios vietos“.

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Joanas Plaza: „Šiose rungtynėse nerungtyniavo Marko Popovičius, nes jam šiek tiek skaudėjo nugarą. Jis buvo pasiryžęs išbėgti į aikštę, bet mes nusprendėme jį pataupyti. Tikiuosi, kad kitose mūsų rungtynėse jis jau išbėgs į aikštelę. “Neptūnas„ - pajėgi komanda. Klaipėdiečiai mums gerokai pasipriešino. Žiūrovams rungtynės turėjo būti labai įdomios. Džiaugiuosi, kad patekome į finalą ir stengsimės nenuvuilti savų sirgalių, draugų ir visų krepšinio gerbėjų, kurie finale sirgs už mus“.

Statistika: „Žalgiris“: A. Juškevičius 27, O. Lafayette‘as 14, R. Javtokas ir D. Lavrinovičius po 9, M. Kuzminskas ir M. Delašas po 7, K. Lavrinovičius 6, R. Kaukėnas 5, D. McGrathas, J. F oote‘as ir V. Lipkevičius po 2.

„Neptūnas“: R.Broadusas 17, D. Gailius, 13, V. Vasylius 10, S. Galdikas  9, A. Butkevičius, 8, D. McClure‘as 5, E. Dainys, M. Mažeika, V. Šarakauskas po 3, L. Mikalauskas 2.

Rungtynių eiga

I kėlinys. „Žalgirio“ startinis penketas: Oliveris Lafayette'as, Vytenis Lipkevičius, Rimantas Kaukėnas, Kšištofas Lavrinovičius ir Robertas Javtokas,

S. Galdikas ima kamuolį nuo R. Javtoko galvos ir dvitaškiu atidaro „Neptūno“ taškų sąskaitą. O. Lafayette'as ir aikštėje pasirodęs D. Lavrinovičius smeigia po tritaškį. M. Mažeikos R. Broaduso dvitaškiai rezultatą išlygina - 6:6 (5 min),

R. Kaukėnas pelno 2 taškus su pražanga, S. Galdikas atsako metimu iš po krepšio. „Žalgiris“  jau kuris laikas sunkiai randa kelių link klaipėdiečių krepšio.  A. Butkevičius ir M. Mažeika „Neptūnui“ suteikia 4 taškų pranašumą - 14:11 (8 min). A. Juškevičius paskutinę kėlinio sekundę rezultatą išlygina - 15:15.

II kėlinys. A. Juškevičius kėlinį pradeda 7 taškais iš eilės, M. Delašas prideda dvitaškį ir „Žalgiris“ atitrūksta - 26:17 (13 min). Žaidimas ir toliau tęsiasi Į vienus vartus - „Žalgirio“ aukštaūgis iš Kroatijos pataiko iš toli, A. Juškevičius smeigia dar 2 tritaškius.

„Neptūno“ vežimą į priekį tempia individualūs R. Broaduso sugebėjimai. D. Gailius įspūdingai „išmaudo“ D. Gailių, vėliau prideda 2 taiklius baudos metimus. Kėlinį užbaigia O. Lafayette'o tritaškis iš aikštės kampo. Po dviejų ketvirčių „Žalgiris“ pirmauja 47:36

Iki didžiosios pertraukos rezultatyviausiai kauniečių gretose žaidė A. Juškevičius (16 tšk), M. Delašas (7) ir O. Lafayette'as (6).

III kėlinys. Šeimininkai kėlinį pradeda greitais 6 taškais. Savuosius tritaškius pataiko M. Kuzminskas ir O. Lafayette'as. D. Gailiaus tolimas šūvis mažina skirtumą iki 48:55.

D. Lavrinovičius už kalbas užsidirba techninę pražangą. Tiesa, šios progos klaipėdiečiai visiškai neišnaudo. Oliveris į „Neptūno“ krepšį įsūdo dar vieną tritaškį. Įpusėjus kėliniui žalgiriečiai priekyje 62:48.

7 iš eilės šeimininkų taškai klaipėdiečius artina prie LKL čempionų. Prieš lemiamą ketvirtį „Žalgirio“ pranašumas jau siekia vos 7 taškus - 64:57.

IV kėlinys. Blyksteli R. Javtokas - 5 taškai iš eilės. „Žalgiris“ per arti varžovų neprisileidžia ir laiko juos per 7-11 taškų atstumą. Po A. Juškevičiaus tritaškio kauniečiai pirmauja 78:65 (37 min).

M. Mažeika baudžiamas nesportine pražanga.

Prisiminimai. Panašu, kad uostamiesčio ekipos trenerį Kazį Maksvytį jie vis dar šildo: „Tikimės sugrįžti į Kauną šeštadienį. Žinau, kad atsakomajame mače nebus lengviau, tačiau atiduosime visas jėgas ir pabandysime sukurti dar vieną sensaciją. Kartą „Žalgirį“ namuose jau nugalėjome. Jeigu mus palaikys žiūrovai, tikrai galime išlyginti serijos rezultatą, - ambicijų neslėpė „Neptūno“ strategas.

J. Plazos kritika. Žalgiriečių treneris neslepia – jo komanda pirmose tarpusavio rungtynėse galėjo sužaisti žymiai geriau: „Privalome LKL pusfinalio reikalus užbaigti ketvirtadienį ir užsidirbti kelias papildomas poilsio dienas. Yra nemažai žaidimo elementų, kuriuos dar galėtume patobulinti. Tai ir pabandysime padaryti Klaipėdoje. Nusileidome „Neptūnui“ prieš kelias savaites, taigi turime pasimokyti iš savo klaidų. Džiaugiuosi, kad sėkmingai pradėjome pusfinalio seriją, tačiau nesu patenkintas kai kuriais epizodais, ypač klaidomis, neleidusiomis įtvirtinti persvaros. To šioje sezono stadijoje turėtume nedaryti“, – kalbėjo J.Plaza.

Brolių ir Marko efektas. Dvyniai Lavrinovičiai antradienio rungtynėse komandai kartu pelnė 39 taškus. Bokštų dominavimas nėra atsitiktinis. Darjušas ir Kšištofas spindėjo ir LKL ketvirtfinalio serijoje su Kėdainių „Nevėžiu“. Tuo tarpu kauniečių snaiperis Marko Popovičius į „Neptūno“ krepšį įsūdė 3 tritaškius iš 3 ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus. Ar ši trijulė žibės ir Klaipėdoje?

Rezervai. Kuo gali nustebinti „Neptūnas“? Sunku tikėtis, kad „Žalgiris“ į uostamiestį atvyks atsipalaidavęs. Jaunieji Deividas Gailius, Arnas Butkevičius, kovingasis Martynas Mažeika ar 15 taškų į LKL čempionų krepšį įmetęs Vytautas Šarakauskas kauniečiams pasiruošę užkurti pirtį. Ar žodžiai virs konkrečiais darbais pamatysime šį vakarą.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisNeptūnasLKLpusfinalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

lkl

lkl portretas
lievas klausimas.

klaipeda

klaipeda portretas
kediene gera motina,kad nezino kur dukra veskiene>))))

aa

aa portretas
kai neptunas zaidzia tai bl "Karsciausios naujienos" o kad "Atlantas" penevezyje "Ekrana" nukale, tai reikejo kazkur gyliai ieskot
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių