Klaipėdos dramos teatro sezonas – atidarytas

Klaipėdos dramos teatre prasidėjo 89-asis sezonas, kurio šiųmetė tema – „Įmanoma“. Ji skelbia, kad būtent šio teatro scenoje įmanoma viskas – nuo vandens pripildytos scenos iki ugnyje paskendusių dekoracijų, mirusiųjų prisikėlimo ir daugelio iššūkių, kuriais gyvena talentingi šio teatro aktoriai.

Šį kartą sezono atidarymas vyko trijose teatro salėse, kuriose buvo pristatytos šiemet planuojamos premjeros. Didžiojoje salėje vyko režisieriaus Nauberto Jasinsko spektaklio „Sugrįžimas“ pagal to paties pavadinimo Roberto Bolano novelę ištraukos peržiūra. Spektaklio premjera – rugsėjo 27 d.

Mažojoje salėje žiūrovai turėjo galimybę išvysti spektaklio vaikams „Bildukas“ ištrauką. Jo premjera numatoma spalio 12-ąją.

Kamerinėje salėje eiles iš latvių rašytojo Andrio Kalnozolso romano „Mane vadina Kalendorium“ skaitė aktorius Karolis Maiskis ir teatro meno vadovas Gintaras Grajauskas. Būtent taip buvo pristatyta ištrauka iš kitų metų vasario 14-ąją vyksiančios latvių režisieriaus Elmārso Senkovo spektaklio „Mane vadina Kalendorium“ premjeros.

Niekada nemeluosime savo publikai.

Klaipėdos dramos teatro vadovas Tomas Juočys teigė, kad šis sezonas bus išties įdomus, kadangi veiklų bus apstu ne tik kalbant apie premjeras, bet ir kitus renginius, taip pat vyksiančius teatre. Jų šį sezoną numatyta bent 40.

„Jau šį savaitgalį pradėsime atranką į spektaklio premjerą, kuri bus 2025 m. pabaigoje. Pavasarį repetuosime spektaklius, kurie bus 2025 ir 2026 m. Procesas nesustojantis“, – tikino T. Juočys.

Tomas Juočys. D. Rimeikos nuotr.

Žadama, kad tęsis žiūrovų pamėgti susitikimai su aktoriais, kurių metu jie galės užduoti įvairius klausimus ir pasidalinti savo patirtimi bei nuomone apie spektaklius, taip pat vyks neįgaliesiems skirti užsiėmimai „Esminiai mazgai“, dirbtuvės vaikams ir suaugusiesiems.

„Mes niekada, net jei tai bus labai sunkus kelias, niekada nemeluosime savo publikai. Mes kursime tai, kas jums yra svarbu“, – sakė T. Juočys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pritariu 100%

Reda

Reda portretas
Gaila, kad tik pamačiau, "registracija baigta", o kur buvo paskelbta ir kiek laiko?

Svečias

Svečias portretas
Laukiu susitikimo su tikru Teatru, su tikru meno kūriniu, spektakliu, į kurį einant nereikia iš anksto ieškoti informacijos, kad galėčiau suprasti, apie ką jis. Nenoriu, kad scenoje ar tuo labiau salėje aktoriai keltų žiūrovui neigiamas emocijas, rėktų, blaškytųsi ar net apsinuogintų... Suprantamas režisieriaus noras "nustebinti, pritrenkti ", bet tokį spektaklį repertuare turėkite vieną kitą, mėgėjams.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių