Legendos pagerbimas: jubiliejinis koncertas „Švelnumas“ kompozitoriui A. Raudonikiui atminti

  • Teksto dydis:

Jubiliejinis koncertas „Švelnumas“, kuriuo bus pagerbtas neblėstantis Algimanto Raudonikio kūrybinis palikimas, bus didinga duoklė vienam žymiausių Lietuvos kompozitorių. Šis ypatingas renginys, skirtas milžiniškam jo indėliui į Lietuvos muziką, vyks šių metų rugpjūčio 18 d. Palangos koncertų salėje.

A. Raudonikis, iškilus Lietuvos kompozitorius, išgarsėjo savo produktyvia kūryba – daugiau nei 700 kompozicijų, iš kurių apie 500 dainų ir daugiau nei 100 šokių. Jo melodijos, tokios kaip „Lauksiu tavęs ateinant“, „Švelnumas“, „Kur balti keliai“, „Dar širdyje ne sutema“, „Jau vaikystė nuskambėjo“, paliko neišdildomą pėdsaką daugelio žmonių širdyse ir tebėra perduodamos iš kartos į kartą.

Koncertas žada nepamirštamą vakarą, kuriame dalyvaus didelis atlikėjų ir kolektyvų būrys: Šiaulių bigbendas (meno vadovas Raitis Ašmanis), Šiaulių kamerinis orkestras „Camerata Solaris“ (meno vadovas Vilhelmas Čepinskis), solistai Eugenijus Chrebtovas, Paulius Bagdanavičius, Evelina Sašenko, Dainius Puišys, Aistė Pilibavičiūtė, Kęstutis Alčauskis,  Liudas Norvaišas, Justinas Stanislovaitis, Romas Bubnelis, Aistė Pilvelytė, Judita Leitaitė, Valdemaras Frankonis.

Šiaulių miesto koncertinės įstaigos „Saulė“ nuotr.

Orkestrui meistriškai diriguos Edmundas Vaitekūnas ir Raitis Ašmanis, kurie užtikrins puikų muzikinį vakarą.

Siekdamas giliau pristatyti A. Raudonikio šlovingą karjerą ir jo kūrybos reikšmę, viso vakaro metu koncerto kūrinius komentuos muzikologas Viktoras Gerulaitis.

Šiaulių miesto koncertinės įstaigos „Saulė“ nuotr.

A. Raudonikio jubiliejiniai koncertai Šiaulių arenoje ir Vilniuje „Compensa“ salėje šiais metais susilaukė didelio žiūrovų dėmesio, o rugpjūčio 18 d. Palangos koncertų salėje taip pat nuskambės populiariausios A. Raudonikio dainos:  „Švelnumas“, „Tu man atleisk“, „Klouno daina“, „Mano miestas“, „Argi mes kalti“, „Paskutinis tango“, „Krantų gėlė“, „Dar širdyje ne sutema“,  „Lauksiu tavęs ateinant“ ir kiti kūriniai. A. Raudonikio dainų žodžiai: Skinsiu raudoną rožę..., Kartais meilė ateina į mūsų širdis..., O paukšte paukšte, ko skrendi į tolį?..., Tas rankų švelnumas nuo širdies ir nuo veido..., Klega juokiasi cirko kupolas... ir kiti žinomi tūkstančiams populiarių dainų mylėtojų.

Šiaulių miesto koncertinės įstaigos „Saulė“ nuotr.

Šis renginys ne tik įamžina išskirtinį kompozitoriaus talentą ir neblėstančią jo įtaką, bet ir tampa muzikos mylėtojų susibūrimu, skirtu pasidžiaugti Lietuvos kultūros paveldo turtingumu. Kviečiame į įsimintiną vakarą, kurio metu atiduosime duoklę nesenstančiai A. Raudonikio kūrybai ir pagerbsime lietuviškos muzikos grožį.

Šiaulių miesto koncertinės įstaigos „Saulė“ nuotr.

Bilietus galima įsigyti Bilietai.lt kasose ir internetu: https://shorturl.at/wJutC.

Bilietų kainos: nuo 25 Eur. 

Pensininkams ir neįgaliesiems – 15 proc. nuolaida.

Informacija tel. 868747339.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių