Su Klaipėdos kameriniu orkestru solo gros talentingiausi jaunieji atlikėjai

  • Teksto dydis:

Koncertinė programa „Žaismingos muzikos orkestras XXV“ sugrąžins gražią gabiausių Lietuvos vaikų muzikavimo su Klaipėdos kameriniu orkestru tradiciją.

Lapkričio 25 d. 18.30 val. su Klaipėdos kameriniu orkestru (meno vadovas Mindaugas Bačkus) Klaipėdos koncertų salės scenoje pasirodys patys talentingiausi šalies jaunieji muzikos atlikėjai, kuriuos globoja pasaulinio garso violončelininko ir dirigento Mstislavo Rostropovičiaus įkurtas fondas „Pagalba Lietuvos vaikams“.

Šis unikalus išskirtinių gabumų vaikų ugdymą skatinantis fondas gyvuoja nuo 2003 m. Per tą laiką šimtams vaikų ir jaunuolių jis padėjo įgyvendinti svajones. Tarp jų šiandien yra ne vienas talentingas ir Lietuvą garsinantis menininkas.

Koncerte su Klaipėdos kameriniu orkestru solo gros dabartiniai M.Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo „Pagalba Lietuvos vaikams“ stipendininkai Ugnė Katinskaitė (smuikas), Liepa Jurgutavičiūtė (smuikas), Rugilė Juknevičiūtė (violončelė) ir Jonas Vozbutas (akordeonas). Koncertą ves Jonė Girdzijauskaitė.

Šis koncertas skiriamas žymaus prancūzų kompozitoriaus ir atlikėjo Camille’o Saint-Saënso 100-osioms mirties metinėms, tad programoje skambės tik šio autoriaus kūriniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių