Antkaklis šuniui – privalomas, kitaip gali grėsti išvežimas į prieglaudą

Be antkaklio lakstantys palaidi šunys pripažįstami benamiais ir turėtų būti išvežami į gyvūnų prieglaudas.

Kartais nutinka, kad šuo pabėga nuo šeimininko, galbūt kažko išsigandęs ar vydamasis katiną, bet, kaip teigė gyvūnų prieglaudos „Linksmosios pėdutės“ vadovė Simona Šakinytė, tokiu atveju svarbus vienas aspektas.

„Antkaklis – vienas pagrindinių požymių, kad augintinis turi šeimininką. Aišku, būna labai džiugu, kai ir pats šuns prižiūrėtojas yra netoli ir nepalieka gyvūno vieno“, – aiškino S. Šakinytė.

Ji pabrėžė, kad, pagal taisykles, gyvūnas negali būti palaidas, kai šalia nėra šeimininko, kadangi tuo metu šuniui gresia mirtinas pavojus. Pavyzdžiui, lakstant netoli judrios gatvės šuo gali būti partrenktas.

Didesnio svorio šunys gali užpulti mažesnius keturkojus arba tarp šunų gali kilti konfliktas, todėl susižalojimų išvengti gali ir nepavykti.

„Mano žiniomis, jeigu šuo neturi jokių ženklų, kad jis turi šeimininką, tai yra be pavadėlio ir antkaklio ir šalia nėra žmogaus – visiškai normalu, kad šuo bus paimtas ir išvežtas į prieglaudą. Neseniai mums atvežė šunį, kurį jau ilgą laiką matė vieną lakstantį gatvėse. Tai buvo tarsi indikatorius, kodėl galima šį šuniuką paimti, nes akivaizdu, kad jam nėra saugu“, – teigė S. Šakinytė.

Tačiau anot S. Šakinytės, gyvūnų prieglaudos darbuotojai negali važiuoti į vietą ir paimti be priežiūros paliktą augintinį.

Tai gali padaryti tik tam tikrų įstaigų atstovai arba patys žmonės, kurie kasmet, kaip teigė vadovė, į prieglaudą atveža apie 100–150 bešeimininkių šunų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Ir vėl bizniuką kažkas sugalvojo prasukti.

Vilijampolė

Vilijampolė portretas
Tai žurnalistai tada pasidomėkite Vilijampolėj, buvusiam stadione, tarp Brastos g ir Betygalos g Kaune. Treniruoja papaidus šunis, be tvorų be nieko. Ten šunys gatavi sudrąskyti tave. Kada jie bus patrumpinti jei jau taip.

Anonimas

Anonimas portretas
Sako, dideli šunys moterims atstoja vyrus. Pasidalinkit patirtim, šunų augintojos.....
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių