Apleisti pastatai toliau kelia galvos skausmą

Uostamiesčio valdžia suabejojo, ar reikia išbraukti iš apleistų pastatų sąrašo, į kurį patekusiems objektams taikomi maksimalūs nekilnojamo turto ir žemės mokesčio tarifai, buvusio darželio pastatą Žalgirio gatvėje. Politikai vėl kėlė klausimą, ką daryti su miesto vaiduokliais.

Klausimas, ar išbraukti Žalgirio gatvės 13A numeriu pažymėtą pastatą iš apleistų statinių sąrašo, antradienį svarstė miesto tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai.

Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius pasakojo, kad sprendimas parengtas, gavus minėto pastato valdytojo – įmonės „Uosto vartai“ prašymą.

Pasak vedėjo, buvo atlikti patikrinimai. Nustatyta, kad statinio techninė priežiūra atliekama. Nuo pastato konstrukcijų buvo pašalinti savaiminiai želdiniai, iš teritorijos ir pastato vidaus išvalytos, išvežtos šiukšlės, išmontuoti susidėvėję langų rėmai, angos užsandarintos.

Tačiau G.Pocius atkreipė dėmesį, kad valdytojas neatliko jokių remonto darbų, kad pagerintų pastato būklę. Jis nevykdo ir techninio prižiūrėtojo pastebėjimų.

Fasado būklė nepavydėtina, krenta tinkas, matomos atviros mūro konstrukcijos, suirusios balkonus laikančios konstrukcijos, pažeista lietaus nuvedimo sistema. Lyjant patenka į konstrukcijas vanduo, drėgmė ir jas ardo.

„Konstrukcijų būklė kelia pavojų žmonėms. Tai realu, nes į teritoriją galima patekti. Tvora nėra sandari. Ateis kokie vaikai parūkyti, atsistos po balkonu, o šis ant galvos užkris. Dėl to mes nerekomenduojame išbraukti šio statinio iš apleistų pastatų sąrašo“, – dėstė vedėjas.

Politikai domėjosi, kiek metų šis statinys priklauso dabartiniam savininkui. G.Pocius informavo, kad jau 13 metų.

„Tie milijonieriai prigrobė, prisipirko už centus, o dabar nei praryt nei atryt gali. Prisipirko už centus, o dabar stovi tie pastatai 10–15 metų ir su jais nieko nedaroma. Vaizdas nesikeičia. Reikia keisti tvarką. Vokietijoje, kai su pastatu nieko nėra daroma, jis nacionalizuojamas. Daug kur Europoje tokia praktika naudojama“, – tvirtino tarybos narė Lilija Petraitienė.

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai nepritarė, kad pastatas būtų išbrauktas iš apleistų statinių sąrašo. Taip pat pabrėžė, kad reikia kreiptis į šalies valdžią, kad keistų tvarką dėl apleistų statinių.

„Galėtų daugiau teisių suteikti savivaldybei“, – tvirtino tarybos nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bomžas

Bomžas portretas
labai dera irštva atsirado (jau senokai) Liepų g. 36 a.

broniss

broniss portretas
didesnė banditų irštva turbūt yra sekančiame 11 a...

loreta

loreta portretas
Senai laikas griaut sita narkomanu, alkoholiku ir banditu irstva.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių