Klaipėdoje – paauglių atakos tualetiniu popieriumi

Pietinėje miesto dalyje įsisiautėjo tualetinį popierių mėtantys paaugliai. Šį kartą vieno daugiabučio namo pieva buvo nusėta šio popieriaus skiautėmis. Nepilnamečius fiksavęs vyras reikalavo šiukšles surinkti, tačiau paaugliai jam aiškino, esą šiukšlino ne jie, nors pačiame vaizdo įraše vienas tebelaikė tualetinio popieriaus ruloną.

Šiukšles mėčiusių šešių nepilnamečių grupelė buvo paviešinta vieno gyventojo. Būtent jis bandė su paaugliais pasikalbėti, tačiau pokalbis virto konfliktu. Vaikai prieš suaugusįjį atsikalbinėjo, sakydami, kad jų filmuoti negalima, o šiukšlės esą ne jų.

„Ar jūs baigsite šiukšlinti? Gėdos turite, žmonės? Šiukšles susirinkite, tuos popierius. Ar gėdos turite bent truputį? Kas jus auklėjo? Eikite į savo kiemą šiukšlinti. Greitai susirenkate visus popierius“, – kalbėjo vyriškis.

„O kokią teisę jūs turite filmuoti ir „fotkinti“?“ – vartodama netaisyklingą žodį klausė viena merginų.

„Todėl, kad jūs pažeidžiate visuomenės tvarką – šiukšlinate“, – atsakė jai vyras.

„Ir kas, bet jūs neturite teisės filmuoti ir „fotkinti“, – atšovė paauglė.

„O jūs turite teisę šiukšlinti?“ – argumentavo klaipėdietis.

„Neturite teisės filmuoti“, – vis tą patį kartojo mergina.

Nors iš tiesų fiksuoti pažeidimą galima be suvaržymų, frazės apie šiukšlinimą ir teisės filmuoti neturėjimą kartojosi. Galiausiai paaugliai atsistojo ir išėjo iš teritorijos, pabrėždami, kad šiukšlės ne jų. Tačiau vyras teigė matęs, kad būtent jie išmėtė tualetinio popieriaus skiautes.

Kas atsakingas už paauglių paliktą netvarką ir ją pašalins – nežinia.

Viliamasi, kad savo atžalas atpažinę tėvai su jais pasikalbės ir privers prisiimti atsakomybę.

Gyventojai buvo už tai, kad vietoj filmavimo reikėjo tiesiog iškviesti pareigūnus, šie esą būtų žinoję, kaip su paaugliais pasikalbėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

faktas,

faktas, portretas
jeigu nenufotkinsi , neįrodysi visi galai įbalą mačit španu
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių