Gerumo akcija – ne tik pasportuoti, bet ir palaikyti

  • Teksto dydis:

Praėjusį savaitgalį uostamiestyje septintą kartą vyko gerumo akcija „Para-tonas“. Joje iš viso dalyvavo 170 dalyvių, iš kurių jauniausiam – tik šešeri metai. Šiemet didinant gretas, akcijos dalyviai galėjo rinktis ne tik plaukti, bet ir žaisti krepšinį, kompiuterinius žaidimus bei čiuožinėti ledo arenoje.

Idėjai – dešimt metų

Renginyje galėjo dalyvauti visi norintys ir mokantys plaukti. Buvo galima naudotis pagalbinėmis plaukimo priemonėmis – lentelėmis, plaukimo rankovėmis.

Klaipėdos baseino sporto vadovės Eglės Vaupšaitės teigimu, renginio idėjai šiemet suėjo dešimt metų, bet renginys vyko septintą kartą. Trejus metus jis nevyko dėl COVID-19 pandemijos.

„Renginio idėja kilo man ir mano kolegai Martynui Laučkai. Buvome sugalvoję trumpesnį, 16 valandų, plaukimą, bet nusprendėme, kad būtų įdomu plaukti visą parą. Renginys išaugo, tad šiais metais turėjome ir partnerių – „Akropolio ledas“ prisijungė su paros čiuožimu ant ledo, „Švyturio“ arena – su para krepšinio, „GG arena“ – su para kompiuterinio sporto. Šiuose keturiuose objektuose ir vyko „Para-tonas“, – sakė E. Vaupšaitė.

Nauda – ne viena

Vienas pagrindinių šios akcijos tikslų – ne tik pasportuoti, išbandyti save mėgstamoje veikloje, bet ir lėšomis prisidėti prie Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namų veiklos.

Ši iniciatyva – labai sveikintina.

Renata Kairienė, laikinai einanti šių namų direktoriaus pareigas, išreiškė nuoširdžią padėką organizatoriams ir visiems dalyviams.

„Ši iniciatyva – labai sveikintina. Esame labai dėkingi tiek organizatoriams, tiek dalyviams. Tai didžiulė jų parama. Surinkta nemaža suma, kurios mums reikia įvairioms priemonėms. Ne paslaptis, yra labai brangios medicininės priemonės, kurių reikia vaikams su sutrikusiu vystymusi ar raidos sutrikimais. Esame labai dėkingi visiems, ypač sujaudino Gedminų progimnazijos moksleiviai, dalyvavę šioje veikloje“, – sakė R. Kairienė.

Klaipėdos Gedminų progimnazija prisidėjo prie „Para-tono“ rinkdami lėšas mokykloje ir plaukdami Klaipėdos baseine.

Plaukė ne tik profesionalai

Dalyviai iš viso šiemet nuplaukė 441 400 kilometrų.

„Jauniausias dalyvis buvo šešerių metų, o vyriausias – 68-erių. Dalyviai – profesionalūs plaukikai, vaikai, maratonų dalyviai, triatlonininkai, veteranai, mėgėjai plaukikai, neįgalieji. Turėjome įvairių amžiaus grupių. Minimali plaukimo trukmė – 15 minučių, maksimali – dvi valandos. Kadangi dalyvių skaičius kasmet auga, norisi, kad kuo daugiau žmonių prisidėtų prie šios gerumo akcijos, tad turime riboti dalyvavimo trukmę. Be to, didesnis plaukimo valandų skaičius nėra itin saugus“, – priminė E. Vaupšaitė.

Pagerbė: prizines vietas užėmusiems plaukikams – apdovanojimai. Organizatorių nuotr.

„Jaučiuosi labai gerai“

Plaukikas iš Kaišiadorių Vaidotas Gumbis jau ne vienerius metus dalyvauja šioje akcijoje ir labai ją palaiko.

„Sekėsi puikiai. Dalyvauju kiekvienais metais ir dalyvausiu, pažadėjau organizatoriams. Tai puiki idėja ir ją būtinai palaikysiu. O jaučiuosi labai gerai po keturių valandų plaukimo. Plaukčiau ilgiau, bet negalima, tokios yra taisyklės – daugiausia galima du kartus po dvi valandas“, – pasakojo V. Gumbis.

Sportininkas pažymėjo, kad tokie renginiai skatina skleisti gerumą.

„Vienareikšmiškai reikalingi. Susimąstai apie tą idėją, visi tikrai stengėsi, kad palaikytų, paremtų ir tuo pat metu pasportuotų bei pasivaržytų“, – tikino plaukikas.

Pritraukė gerumo skleidėjų

„Para-tono“ metu didžiausi krepšinio fanai galėjo ne tik išsinuomoti krepšinio aikštelę ir joje žaisti, bet ir prisijungti prie atviros treniruotės su „Neptūno“ komandos kamuolio meistrais „Švyturio“ arenoje.

Drąsiausi krepšinio aistruoliai metė iššūkį „Neptūno“ krepšinio komandai varžantis turnyre. Nors „Neptūnas“ laimėjo, visi smagiai praleido laiką ir buvo apdovanoti prizais.

„Džiaugiamės galėdami prisidėti prie šios kilnios iniciatyvos ir tuo pat metu plačiau skleisdami žinią visuomenei apie profesionalų krepšinį. Tikiu, kad visi kartu bendromis jėgomis sukūrėme ne tik įsimintinas, smagias akimirkas ant parketo, bet ir prisidėjome prie pagalboms tiems, kam šiuo metu ji labai reikalinga“, – teigė krepšinio klubo „Neptūnas“ direktorius Martynas Mažeika.

Klaipėdos „PC Akropolio“ valdytojas Tomas Rimkus taip pat džiaugėsi galimybe prisidėti prie šios iniciatyvos.

„Labai džiaugiamės galėję prisidėti prie gerumo akcijos „Para-tonas“. Šis renginys skatina bendruomeniškumą ir gerumą, suteikdamas galimybę visiems norintiems ne tik pasportuoti, bet ir paremti svarbią iniciatyvą. „Akropolio“ komanda didžiuojasi galėdama būti šios gražios akcijos dalimi ir tikisi, kad mūsų indėlis padėjo pritraukti dar daugiau dalyvių ir gerumo skleidėjų“, – kalbėjo T. Rimkus.

Tikslas – edukuoti

„Švyturio“ arena prie šios gerumo akcijos prisijungė jau antrą kartą.

„Tai padaryti paskatino dvi pagrindinės priežastys – siekiame visuomenei plačiau atverti arenos duris, edukuoti apie sporto svarbą, fizinę bei emocinę naudą skubančiam šiuolaikiniam žmogui bei šia iniciatyva sukurti gerumo stebuklą vaikams“, – pažymėjo „Švyturio“ arenos direktorė Aida Aleksandrovienė.


Faktai ir skaičiai

24 valandų plaukime Klaipėdos baseine buvo surinkta 2 984,85 euro.

24 valandų čiuožime ant ledo „Akropolyje“ – 510 eurų.

24 valandas žaidžiant žaidimus „GG arenoje“ – 223,16 euro.

24 valandų krepšinyje „Švyturio“ arenoje surinkti 605 eurai.

Klaipėdos Gedminų progimnazija surinko 467,02 euro.

Iš viso per „Para-toną“ surinktų lėšų suma siekia 4 790,03 euro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ten kur dirba

Ten kur dirba  portretas
Vaupšytė -intrigos, melas , apgavystės teroras. Įtariu ir pinigai išnyks

Rasa

Rasa portretas
Ten, kur dirba Eglė Vaupšaitė- visada daug idėjų, prasmingų renginių...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių