Klaipėdoje – didžiausias šiemet kruizinis laivas

Ketvirtadienį į Klaipėdą atplaukė didžiausias šiemet kruizinis laivas „Mein Schiff 1“ su daugiau nei 3 tūkst. svečių iš Vokietijos, Austrijos ir Šveicarijos. Laivas uostamiestyje svečiuosis iki pat vėlyvo vakaro.

Kruizinis laivas į uostamiestį atplaukė šiandien ryte, apie 8 val., ir bus iki pat 23 val.

Poilsiautojai su šeimomis aplankys ne tik Klaipėdą, bet ir Nidą, Palangą, Kuršių neriją bei paragaus lietuviškų patiekalų, susipažins su miestų kultūra ir istorija.

Klaipėdos turizmo informacijos centro direktorės Romenos Savickienės teigimu, svečiai užsisakė įvairiausių paslaugų.

„Dalis išvažiavo į ekskursijas. Ekskursijos – pačios įvairiausios, pagrindinės – Klaipėda–Neringa, Klaipėda–Palanga. O šiaip labai daug žmonių eina patys pasivaikščioti po miestą. Klausė, kaip nusikelti į Kuršių neriją, ką aplankyti Klaipėdoje. Tradiciniai, kaip ir visų kruizinių laivų turistų, norai. Tik tiek, kad šitas laivas stovės ilgai, iš uosto jie išplauks 23 val. Tad turės ilgą dieną. Manau, kad turistaus. Klausė ir kokį maistą paragauti, kur nueiti, ką nuveikti. Tad turėsime daug svečių visą mielą dieną“, – sakė R. Savickienė.

Vestos Jašinskaitės nuotr.

Klaipėdoje svečiuosis daugiau nei 3 tūkst. turistų, tarp jų – vokiečiai, austrai ir šveicarai. Daugiausia vokiečių, jų – beveik 2,8 tūkst.

„Vienintelis išskirtinumas – jaučiasi, kad prasidėjo atostogos. Dabar didelė dalis yra su vaikais, šeimomis, tikrai tokia jaunesnė publika“, – pastebėjo R. Savickienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių