Skaičiuoja Klaipėdos moksleivius: šiemet į mokyklas jų susirinko gerokai daugiau nei pernai

Klaipėdos mokyklose naujus mokslo metus pradėjo per 22,5 tūkst. moksleivių – gerokai daugiau nei pernai. Šiemet daugiau sulaukta pirmokų ir penktokų. Kol kas tikslinamas ir nesimokančių vaikų sąrašas, paprastai tokių kasmet fiksuojama iki pusės šimto.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus patarėja Vida Bubliauskienė teigė, kad kaip tik šiuo metu yra baigiama formuoti moksleivių apskaitos ataskaita, tad žinomi tik preliminarūs duomenys, kiek vaikų rugsėjo 1-ąją atėjo į uostamiesčio mokyklas.

"Tikslių duomenų kol kas nėra, nes dalis moksleivių dar vis pereina iš vienos į kitą mokyklą, dalis nesiregistravo iš viso. Mes turime patvirtinti tikslų kiekvienos įstaigos mokinių skaičių, iš to žinosime bendrą skaičių. Be 9 nevalstybinių Klaipėdos mokyklų, kur mokosi 1 353 mokiniai, uostamiesčio bendrojo lavinimo mokyklose naujus mokslo metus pradėjo 21 188 moksleiviai", – patvirtino V.Bubliauskienė.

Šiais metais išaugusiam mokinių skaičiui turėjo įtakos ir prie klaipėdiečių moksleivių prisijungę ukrainiečių vaikai.

Beveik 200 daugiau nei pernai šiemet yra pirmokų (1 949), padaugėjo ir penktokų, o abiturientų yra panašiai, kaip pernai (1 225).

Švietimo skyriaus darbuotojai skaičiuoja ir tuos moksleivius, kurie į mokyklas rugsėjo 1-ąją neatėjo.

Šiuo metu yra tikslinami Nesimokančių mokinių registro duomenys.

Paprastai, kai tik pradedamas formuoti nesimokančių mokinių sąrašas, pradžioje jame būna iki tūkstančio mokyklinio amžiaus klaipėdiečių.

"Į tą sąrašą patenka nepilnamečiai, kurie nesimoko ir nedirba. Tuomet mūsų specialistai tikrina kiekvieną sąraše esantį vaiką. Po patikrinimo paaiškėja, kad iš to didelio skaičiaus  lieka tik kelios dešimtys nesimokančiųjų. Išsiaiškiname, kad dalis išvažiavo į užsienį, dalis – į kitas Lietuvos vietas, yra tokių, kurie turi neįgalumą ir mokslų netęsia. Tačiau yra tokių tėvų, kurie nežino, kad jų vaikai turi pradėti priešmokyklinį ugdymą, jų būna apie 20–30", – pripažino Švietimo skyriaus patarėja.

Jei skyriaus darbuotojoms kyla neaiškumų, susisiekiama su atitinkamomis tarnybomis, kad tuos ikimokyklinio amžiaus sulaukusius vaikus patikrintų pagal gyvenamosios vietos adresus.

Paprastai į mokyklą vaikus išleisti "pamirštama" socialinės rizikos šeimose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jis

jis portretas
elementaru, todėl, kad nemaža dalis yra ne klaipėdiečiai, tiksliai žinau.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių