Treniruokliai klaipėdiečiams: kas ir kada galės jais naudotis?

Neringos skvere pamažu baigiantis tvarkymo darbams, klaipėdiečiams kilo klausimų dėl vaikų žaidimų įrenginių ir lauko treniruoklių – kas ir kada galės jais naudotis? Kadangi naujieji įrenginiai dar neparuošti, miestiečiai kviečiami naudotis senaisiais, o tai esą tenkina ne visus.

Planuojama, kad visiškai darbai Neringos skvere bus baigti jau šį rudenį. Klaipėdos savivaldybės duomenimis, liko įrengti lietaus dangas sporto aikštelėse, pastatyti žaidimams skirtą infrastruktūrą, suoliukus, šiukšliadėžes, dviračių stovus. Saugumui užtikrinti skvere bus įrengtos vaizdo stebėjimo kameros.

Kol kas klaipėdiečiai gali naudotis senaisiais įrenginiais. Čia lauko treniruoklių erdvės – net kelios, bet visur apstu sugadintų įrenginių: dviračių pedalai nulupti, sėdynės sulaužytos, kai kurie treniruokliai garsiai girgžda.

Yra ir išterliotų juodu markeriu, ir sportuoti jau nelabai tinkamų – be sėdynių arba sulaužytų.

O naujieji įrenginiai – už statybinės tvoros, dalis jų kol kas neišpakuoti.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Ingos Kubilienės, senieji įrenginiai, jeigu prireiks remonto, bus tvarkomi, o naujieji taps prieinami visiems klaipėdiečiams tik visiškai užbaigus remonto darbus.

„Projekto įgyvendinimo pabaiga – 2024 m. ruduo, statybos darbai dar vyksta. Sporto ir vaikų žaidimų įrenginiai yra statybvietėje, rangovas laikinas tvoras įsirengia siekdamas apsaugoti naujai įrengtus įrenginius, mat iki tol, kol statybos darbai nėra atiduoti vertinti, už įrenginius yra atsakingas rangovas. Įgyvendinus projektą visa apimtimi, laikinos tvoros bus nuimtos ir įrenginiai bus atverti. Senieji įrenginiai, jei reikalaus remonto, bus tvarkomi, tačiau ne pagal šį projektą“, – teigė I. Kubilienė.

Neringos skveras šalia Šilutės pl. 40A esančio prekybos centro Klaipėdos savivaldybės užsakymu pradėtas tvarkyti 2022 m. liepą.

Viso projekto, kuris finansuojamas savivaldybės biudžeto lėšomis, vertė – 2,7 mln. eurų. Per beveik dvejus metus atlikta maždaug 70 proc. darbų.

Projektavimo darbus 2019 m. atliko bendrovė „Plentprojektas“. Rangovas – Plungės bendrovė „VVARFF“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

...  portretas
Is gero kelio padare visiem nepatogu broka

Sim

Sim portretas
Baikite pirkti netikusius treniruoklius. Yra daug pasiūlymų isigyti modernius su keičiamais svoriais

Edis

Edis portretas
Pritariu visiems.Nebeliko kokybės,ir atsakomybės.Viskas kas daroma tik trumpam laikui.Gražus gaunasi paveiksliukas ,nuotrauka.Bet brokas ant broko.Galima žiūrėti,bet neliesti.Kam tos plytelės,ir brangu ir daug laiko užima.Tiesiog reikia betonuoti,ir greitai ir ilgam.Bet plytelės yra brangiau,firma sumeta greitai,ir uždirba daug.Esmė,kad kuo daugiau pinigų paimti iš savivaldybės,aišku su jos leidimu.Kogero dalijasi paskui.O tas inventorius sportui,tai kaip žaislinis.Viskas pometų,antrų sugriūs.Danga aikštelėje suplyš,treniruokliai sulūž,o plytelės suskilinės.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių