Klaipėdos Naujasis turgus ugdo būsimus pirkėjus ir pardavėjus

Šiokiadieniais kone kasdien Naujojo turgaus paviljonuose aidi vaikų klegesys. Sušvelnėjus karantino apribojimams turgavietės administracija mažiesiems lankytojams atnaujino edukacines pamokėles, į kurias išsiilgę įspūdžių atvyksta Klaipėdos pradinių ir priešmokyklinių klasių moksleiviai.

„Nors ir vadinamės Naujuoju turgumi, iš tikro mes šioje vietoje vykdome veiklą jau daugiau nei 30 metų. Esu nustebęs, kad ne tik kai kurie moksleiviai čia atvyksta pirmą kartą, bet pasitaiko ir mokytojų, kurie dar nė karto nėra lankęsi populiariausioje Klaipėdos turgavietėje. Ne kartą teko girdėti, kaip užsiregistravę ekskursijai pedagogai klausia, kur tas turgus yra“, – pasakojo bendriovės „Naujasis turgus“ direktorius Viačeslavas Karmanovas.

Pasak vadovo, edukacinėmis pamokėlėmis turgavietės administracija siekia bent kelių tikslų. Pirmasis – supažindinti jaunąją kartą su turgumi, prekių asortimentu, parodyti, kad žaislų, mokyklinių prekių, įvairiausių rūbų galima įsigyti ne tik prekybos centruose. O kitas tikslas – auginti būsimąją verslininkų kartą, skatinti dirbti ir atrasti savo pašaukimą nuo mažens.

„Kai prasideda vasaros atostogos, mūsų turgavietėje iškart pasirodo daugiau jaunimo. Prekybininkų vaikai, anūkai ateina padėti namiškiams ir dirba bei užsidirba parduodami turguje sezonines uogas, vaisius. Turgus – demokratiška vieta. Čia gali prekiauti ir mažas, ir senas, ir universitetinį išsilavinimą turintis prekybininkas, ir pradinukas. Prekių ir jų pardavimo galimybių yra įvairių. Tegu mažieji apie tai sužino kuo anksčiau“, – aiškino V. Karmanovas.

Prekybininkai irgi nušvinta šypsenomis, kai po paviljonus zujantys vaikai atlieka vieną iš pamokėlės užduočių – turi rasti, kur kokia prekė parduodama. O mokytojams tenka paaiškinti vaikams, kas yra ir kaip atrodo vištos krūtinėlė, kad ikrai – tai maži apvalūs raudoni žuvies kiaušinėliai ir kuriame paviljone jų reikėtų ieškoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
i turgu eiti saves negerbti. apgaus,isdurs ir net nesumigses !

jo jo

jo jo portretas
reikia ugdyti pardavėjus - storulės tetulės dirbančios už minimalke ir nusvėrimus jau greit baigsis

garbė būti verslininku

garbė būti verslininku portretas
Lenkijoje smulkusis verslas sukuria 80 proc. valstybės BVP. Ten dirbti sau ir užsidirbti, ką kasdien daro turgaus prekeiviai, yra normalu ir gerbtina. O Lietuvoje 80 proc. BVP sukuria stambaus verslo atstovai. Aišku, išnaudodami (už minimumą) verslauti bijančius ar nedrįstančius tautiečius.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių