„Klaipėdos vanduo“ ragina gyventojus laistymo sistemas naudoti nakties metu

  • Teksto dydis:

Atšilus orams ir įsibėgėjant sodininkystės sezonui, pastebima, jog vandens sunaudojama ženkliai daugiau. Uostamiestyje jau pasitaiko gyvenviečių, kur pastebimas šiek tiek sumažėjęs vandens slėgis, todėl „Klaipėdos vanduo“ kviečia gyventojus atsakingai vartoti vandenį.

Bendrovės „Klaipėdos vanduo“ duomenimis, pastarosiomis savaitėmis stipriai išaugo vandens suvartojimas dėl želdynų, augalų ir vejos laistymo. Atsižvelgiant į tai, vandenvietėse paruošiama daugiau geriamojo vandens, tačiau vis tiek dalyje miesto ir rajono teritorijų dėl itin aukšto suvartojimo kartais sumažėja vandens slėgis. Tokia situacija šiomis dienomis stebima šiaurinėje uostamiesčio dalyje bei kai kuriuose Klaipėdos rajone esančiuose kaimuose.

Tam, kad karštuoju metų sezonu visi gyventojai galėtų turėti pastovaus ir vienodo slėgio vandens tiekimą visą parą, prašoma automatines želdinių laistymo sistemas įjungti tik vėlyvuoju paros metu, nuo 22 val. vakaro iki 6 val. ryto. Be to, naktinį laistymą rekomenduoja ir sodininkai – augalai nakties metu geriau įsisavina vandenį ir jo mažiau išgaruoja iš dirvos nei dieną. Taigi, tokiu būdu ne tik mažiau sunaudojama vandens, padedama augalams, bet ir sutaupoma.

Natūralu, kad šylant orams, gyventojai vis dažniau naudojasi baseinais bei kitomis vandens pramogomis. Dėl tolygesnio vandens kiekio pasiskirstymo tinkluose, jog staigūs slėgio pokyčiai nepaveiktų ir kitų vandens vartotojų jūsų apylinkėse, rekomenduojama baseinus pildyti nenaudojant pilnos srovės, t. y. mažesniu vandens srautu per ilgesnį laikotarpį.

Vadovaujantis šiomis rekomendacijomis, net ir esant kaitrai, gyventojai vandens tiekimo sutrikimų pajausti neturėtų, todėl būkime supratingi ir vandenį vartokime atsakingai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
o vilniaus rajone vanduo brangsta tik 100 procentu čia nuo 1 birželio.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių