Klaipėdos Žvejų rūmams kuria ateitį

Klaipėdos dramos teatro rekonstrukcijos pabaiga kelia ne tik džiaugsmą, bet ir rūpestį. Teatralai šiuo metu glaudžiasi ir spektaklius rodo Žvejų rūmuose, tad kai aktoriai išsikels, šio pastato ateitis taps miglota. Tačiau Žvejų rūmų darbuotojai nusiteikę optimistiškai – visu greičiu į priekį.

Sutilpti nelengva

Praėjusių metų pabaigoje uostamiesčio teatralus pasiekė džiugi žinia – Klaipėdos dramos teatro rekonstrukcijai lėšų rasta ir jau kitų metų pradžioje aktoriai galės sugrįžti namo.
Jau kelerius metus Klaipėdos dramos teatro darbuotojai glaudžiasi kultūros centre Žvejų rūmai.

Jų vadovas Alvydas Lenkauskas situacijos, kai išsikraustys aktoriai, dramatizuoti nebuvo linkęs.
"Ateitis bus tokia, kokia ir iki atsikraustant Dramos teatrui", – ryžtingas buvo A.Lenkauskas.

Vadovas pabrėžė, jog po tuo pačiu stogu besiglaudžiantis Dramos teatras neretai sukelia ir nepatogumų. Jų kyla dėl įtempto repeticijų bei spektaklių tvarkaraščio.

"Juk negali atkelti, nukelti generalinės repeticijos ar premjeros, nuolat reikia prisitaikyti", – apie dabartinę padėtį pasakojo A.Lenkauskas.

Vadovas patikino, jog išsikrausčius aktoriams nereikėtų ilgai sukti galvos, kuo užpildyti atsilaisvinusias erdves.
Šiuo metu po Žvejų rūmų stogu glaudžiasi dar beveik 20 įvairių meno kolektyvų, kurių kiekvienas aktyviai plėtoja savo veiklą.

"Reikia dėkoti tiems atlikėjams, kurie tokiomis sąlygomis dar sutinka dirbti", – konstatavo Žvejų rūmų vadovas.
Formuos naują centrą

Išsikėlus Dramos teatrui, Žvejų rūmų administracija sieks, kad ir kultūros centras būtų rekonstruotas. Tai – veiklos prioritetas.

"Kaip ir kasmet, turime parengę rekonstrukcijos planų – nuo globalių iki dalinių", – teigė A.Lenkauskas.
Jau kelerius metus nepavyksta gauti finansavimo ir pradėti pastato rekonstrukcijos, tačiau vadovas nebuvo linkęs nuleisti rankų.

"Sieksime suformuoti ir įtvirtinti nuomonę, jog miesto centras yra ties Baltijos žiedu", – patikino Žvejų rūmų vadovas.

Kiti didieji miestai stengiasi išlaikyti savo kultūros centrus, todėl uostamiesčio kultūros darbuotojai vylėsi, jog Klaipėdos valdžia atsakingai pažvelgs ir į Žvejų rūmų ateitį.
"Klaipėdai būtų gėda neturėti salės, kurioje telpa apie tūkstantį žiūrovų. Juk į didžiulę areną tokių renginių leisti negalime, o kitos salės tokiems srautams per mažos", – konstatavo A.Lenkauskas.

Svarsto apie statybas

Šiuo metu yra sudaryta darbo grupė, kuri rengia galimus Žvejų rūmų ateities scenarijus. Šie turėtų paaiškėti jau po mėnesio.

"Žvejų rūmai yra probleminė įstaiga, tačiau tik kalbant apie patį pastatą. Todėl išsikėlus Dramos teatrui – palankus laikas spręsti pastato likimą", – teigė Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis.

Tarp svarstomų kelių kultūros centro ateities galimybių variantų – ir naujo pastato statybos.

"Šiuo metu svarstoma, koks variantas būtų geresnis: ar naujo pastato statyba pietinėje miesto dalyje, ar senojo rekonstrukcija ir modernizavimas", – tvirtino Kultūros skyriaus vedėjas.

Neatmetama ir galimybė kultūros centrą sujungti su biblioteka bei įkurdinti vienoje vietoje.

Organizuoja renginius

Kultūros skyriaus vedėjas pabrėžė, kad tokio objekto praradimas miestui būtų rizikingas.

"Juk po Žvejų rūmų stogu glaudžiasi labai daug įvairių visuomenininkų kolektyvų, sunku būtų atrasti geresnę vietą", – sakė N.Lendraitis.

Žvejų rūmai miestui vertingi ne tik tuo, kad juose yra salė, kurioje telpa apie tūkstantį žiūrovų, ar jie yra įvairių organizacijų susibūrimo vieta. Šios įstaigos specialistai surengia ir nemažai miesto renginių, minėjimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senas

senas portretas
seniai laikas keisti Lenkauską, Trakumienę. jie nieko neveikia, jokio renginio nesuorganizuoja, Lenklauskas žino tik po rūmus vaikščiot ir šūkaut. Girdėjau kaip šūkavo, kad teatrų festivalis Namai jam skersai gerklės stovi. Tur būt todėl ir stovi, kad jis pats nieko nedaro. Sunku būtų atrasti kitą tokį nieko neveikiantį direktorių.

liūnas

liūnas portretas
Norint kažką keisti- reikia turėti viziją pertvarkai. Vadovui tokia vizija privaloma. . Juk tuos žvejukus kažkada realiai patvarkė tik verslininkas Antanas Sadauskas, o dabar sodinami savi partiniai vadovai, ir jie čia nieko naujo nepadarys. Pasižiūrėkite į nuotrauką, kai Žvejukuose būsite- pasidairykite. Ar matėte kokį krūmą, medelį, gėlynus, tą pati ŠERMUKŠNĮ, kurio vardo festivaliai vyksta? Ir tai yra Kultūros židinys, pastatas kultūriniams renginiams!!!. Suprantu, pinigų nėra, o kur idėjos, iniciatyvos , mieli kultūrininkai?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių