Moliūgai keliaus į kitą šventę

Pasibaigus antrą kartą organizuotai šventei „Moliūgų pieva“, jau svarstoma apie kitus metus. Džiaugiamasi, kad šiųmetiniame renginyje apsilankė šimtai klaipėdiečių ir miesto svečių. Dalis šventės dalyvių rankomis skaptuotų moliūgų bus matomi šį savaitgalį vyksiančioje Senamiesčio moliūgų šventėje.

115 – tiek bendruomenių (vaikų darželiai, mokyklos ir kt.) nusprendė šiemet dalyvauti Žvejų rūmų organizuotame renginyje „Moliūgų pieva“.

Anot šių rūmų direktorės Kristinos Jakštės, dalyvių buvo kone dvigubai daugiau nei pernai.

„Yra nuovargis, nes buvo trys labai intensyvios dienos, bet yra ir džiaugsmas, kurį matėme, kai nešėme moliūgus, patys žmonės ėjo, dekoravo, atėjo uždegti žvakes, kai skelbėme startą. Kiek praėjo vaikų, suaugusiųjų. Emocija – labai gera, ir tai skatina tęsti darbus“, – sakė K. Jakštė.

115 – tiek bendruomenių nusprendė šiemet dalyvauti Žvejų rūmų organizuotame renginyje „Moliūgų pieva“.

Pasak jos, svarstoma šventę organizuoti ir kitąmet.

„Mes visą laiką buvome tarp žmonių ir matėme, kad jie grįžo antrą ir trečią dieną, o ir programa buvo skirtinga visas dienas. Žmonių srautas buvo nenutrūkstamas, net sekmadienį, kai diena buvo be programos, vis tiek žmonės ėjo, žiūrėjo, vaikščiojo. Šiame rajone tokios šventės trūko. Mašinų aikštelės irgi buvo užsikišusios, kaip prieš didelį renginį, tai reiškia, atvažiavo ir iš kitur. Tikrai pasiteisino. Buvo įvykis, buvo daug šviesų, buvo renginys“, – tikino pašnekovė.

Geros būklės moliūgai bus išvežti į spalio 26–27 d. Teatro aikštėje vyksiančią Senamiesčio moliūgų šventę.

„Žiūrėsime, kaip išsilaikys. Ten, kur buvo įdėtos didesnės žvakutės, moliūgai jau niekam nebetinkami, o tie, kurie yra gražesni, stipresni, dar keliaus į šventę Teatro aikštėje“, – teigė K. Jakštė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Tikra kvailystė gadinti daržoves!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių