Reklamos tekste įsivėlė klaida?

Klaipėdiečiui kilo klausimų dėl viename reklaminiame stende įrašyto telefono numerio. Vietoj tarptautinio Lietuvos kodo, kurį sudaro trys skaičiai – trys, septyni ir nulis, liko tik du – trys ir septyni. Kadangi neseniai visoje Lietuvoje buvo kalbėta apie telefono numerių pokyčius, teiraujamasi, ar nuostatos jau įsigaliojusios, o gal tai – atsitiktinai padaryta klaida.

Klaipėdietis Justinas atkreipė dėmesį į reklamos agentūros „Vip stendai“ lauko reklamą, esančią S. Šimkaus gatvės ruože, prie pėsčiųjų perėjos. Joje parašyta „Vieta jūsų reklamai“ ir pridėtas telefono numeris, kurio pradžia – „+376“.

„Per televiziją neseniai kalbėjo apie tai, kad keisis telefono numeriai. Esą nebeliks įprastos „86“ pradžios, reikės rašyti „+370“. Tačiau pamatęs minėtą reklamą atkreipiau dėmesį į, mano manymu, klaidelę – pasigedau dar vieno skaitmens. Tad manau, kad žmonės, net ir norėdami užsisakyti reklamą, neprisiskambintų į šią paslaugą siūlančią įmonę“, – svarstė Justinas.

Agentūros „Vip stendai“ atstovai pripažino, kad iš tiesų reklamoje įsivėlė klaida.

Taisyklės nepasikeitė. Turi būti rašoma +370.

„Ačiū už pastebėjimą. Reikės ištaisyti. Tiek žmonių darė, vieni spausdino, kiti kabino ir niekas neatkreipė dėmesio“, – apgailestavo agentūros atstovai.

Nacionalinių ir tarptautinių ryšio numerių rašymo rekomendacijų 2-ojo skyriaus penktame punkte nurodyta, kaip taisyklingai rašyti telefono numerius.

A. Chrustaliova. Vytauto Liaudanskio nuotr.

„Tarptautinį ryšio numerį sudaro tarptautinis Lietuvos kodas 370  ir aštuonių skaitmenų nacionalinis ryšio numeris, kuris yra sudarytas iš paskirties kodo ir viešojo elektroninių ryšių tinklo galinio taško numerio. Tarptautinio prefikso ženklas + (pliusas) rašomas prieš šalies kodą (be tarpo)“, – paaiškinta taisyklėse.

Klaipėdos savivaldybės vyriausioji kalbos tvarkytoja Asta Chrustaliova taip pat patikino, kad jokios naujos taisyklės dar neįsigaliojo.

„Taisyklės nepasikeitė. Turi būti rašoma +370“, – sakė A. Chrustaliova.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
nieko nuostabaus lietuvoje daug bukalauru berasciu ir mokslus pabaigusiu pinigu o ne smegenu deka

Vaclovas

Vaclovas portretas
Žmonės niekuo dėti, tik tos klaidos kažkaip sugeba daug kur įsivelti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių