Tarp Vilniaus ir Klaipėdos - kultūrinis bendradarbiavimas

Uostamiesčio ir sostinės vadovai šiandien pasirašė bendradarbiavimo kultūros srityje ketinimų protokolą. Juo abu miestai įsipareigojo remti ir savo miestuose skleisti žinią apie Klaipėdoje ir Vilniuje rengiamus kultūrinius projektus.

Abiejų miestų vadovai pripažino, jog Lietuvos vardo tūkstantmečio sukaktis ir su ja siejami šiemet vyksiantys didieji šalies renginiai - puiki proga susivienyti bendram tikslui.

Vilnius šiemet paskelbtas Europos kultūros sostine, Klaipėdoje šią vasarą be tradicinės Jūros šventės vyks Europos tautų kultūros festivalis „Europeade“, pasaulinė didžiųjų burlaivių regata „The Tall Ships' Races Baltic 2009“.

„Galbūt ne visa Lietuva žino, kas vyksta pas mus, Klaipėdoje, tad apsikeisti informacija ir ją paskleisti savo mieste - graži iniciatyva. Kol kas informacija apie renginius bus platinama ant vienkartinių autobusų bilietų, vėliau ieškosime ir kitų formų“, - sakė Klaipėdos miesto mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė.

Vilniaus miesto mero pavaduotojas Gintautas Babravičius prasitarė, jog kitąmet rengiamasi sostinėje organizuoti Klaipėdos dienas. Jų metu į Vilnių pristatyti savo kūrybą būtų kviečiami kultūrinių institucijų atstovai, meninių projektų autoriai, įvairūs meno kolektyvai.

Ilgalaikę sutartį parašais patvirtinę Klaipėdos ir Vilniaus vadovai išreiškė viltį, kad konkurencija tarp Lietuvos miestų pamažu virs kultūrinio bendradarbiavimo dialogu.


Šiame straipsnyje: kultūrinis bendradarbiavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių