Uostamiesčio ugdymo įstaigose išdalinti COVID-19 testai

Uostamiesčio ugdymo įstaigose prieš moksleivių rudens atostogas, kurios oficialiai prasidės spalio 31-ąją, buvo išdalinti savikontrolės testai, skirti išsitirti dėl COVID-19. Taip siekiama užkirsti kelią ligos plitimui – pajutę simptomus, tiek moksleiviai, tiek pedagogai galėtų pasitikrinti ir laiku pradėti gydymą.

Pasak Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro direktorės Jūratės Grubliauskienės, šiam biurui Sveikatos apsaugos ministerija pavedė ugdymo įstaigoms sudaryti galimybę neatlygintinai gauti savikontrolės testų, skirtų COVID-19 ligos diagnostikai.

„Primename, kad COVID-19 liga vis dar cirkuliuoja, o šiuo metu stebimas sergamumo didėjimas, todėl labai svarbu, kad būtų užtikrintas kuo didesnis simptomus jaučiančių asmenų testavimo prieinamumas. Praktika skatinti testuotis taikoma ir kitose šalyse, pavyzdžiui, JAV, kur COVID-19 savikontrolės testai gyventojams siunčiami paštu“, – paaiškino J. Grubliauskienė.

Labai svarbu, kad būtų užtikrintas kuo didesnis simptomus jaučiančių asmenų testavimo prieinamumas.

Kaip rodo epidemiologinės situacijos duomenys, bendras suminis sergamumo COVID-19 liga, gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis Lietuvoje pastaruoju metu išaugo ir praėjusią savaitę (spalio 16–22 d.) siekė 1 166 atvejus 100 tūkst. gyventojų.

„Todėl ministerija toliau rekomenduoja visiems gyventojams, jaučiantiems COVID-19 ligai būdingus simptomus, atlikti testą ligos nustatymui. Tokiu atveju taip pat patariama likti namuose ir kreiptis į gydymo įstaigą“, – informavo Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro direktorė.

Dažniausi COVID-19 ligos simptomai – karščiavimas, sausas kosulys, nuovargis.

Rečiau pasitaikantys simptomai – skonio ar kvapo nejutimas, nosies užgulimas, konjunktyvitas, gerklės, galvos, raumenų ar sąnarių skausmas, įvairūs odos bėrimai, pykinimas ar vėmimas, viduriavimas, šaltkrėtis ar galvos svaigimas.

Sunkios COVID-19 ligos simptomai – dusulys, apetito praradimas, sumišimas, nuolatinis skausmas ar spaudimas krūtinėje, aukšta temperatūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zinantys

Zinantys portretas
Masonu paleistas virusas. Prakeikti kumpanosiai!

mamai

mamai portretas
Butent.Uzpirko tai be proto daug.Ir uz mokesciu moketoju pinigus.Vadinasi nusipirkom juos patys;)

Mama

Mama portretas
Testų galiojimas iki 2024 sausio, todėl ir dalino, kad ne visuomenės sveikatos centrai turėtų juos mesti, o būtų padarę gerą darbą - išdalino vaikučiams pasitikrinti :)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių