Uostamiesčio verslininkai suskubo tvarkytis

Dėl lauko kavinių įspėti verslininkai suskubo tvarkytis. Kai kurie jų prasitęsė dokumentus, leidžiančius terasų neišmontuoti ilgiau, kiti pašalino laikinus statinius.

Dėl lauko kavinių įspėti verslininkai suskubo tvarkytis. Kai kurie jų prasitęsė dokumentus, leidžiančius terasų neišmontuoti ilgiau, kiti pašalino laikinus statinius.

Vakar lauko terasos buvo tikrinamos šiaurinėje ir pietinėje miesto dalyse bei centre.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys pastebėjo, kad, palyginti su ankstesniais tikrinimais, situacija kur kas geresnė – dauguma verslininkų laikinus statinius pašalino.

„Pasitaisė ir tie, kurie, išmontavę statinius, buvo nesutvarkę dangų“, – pastebėjo V.Valys.

Tiesa, tikrintojams pro akis nepraslydo pora verslininkų, kurie vasaros terasų taip ir neišmontavo. Vienas statinys dar liko Lietuvininkų aikštėje. Jis priklauso barui-restoranui „Eldorado“, kurio savininkai jau buvo įspėti.

Antrasis laikinas statinys dar stūkso Kurpių gatvėje, netoli klubo „Kurpiai“.

„Dabar bus aiškinamasi, kodėl lauko terasa liko. Savininkai turės pratęsti leidimą arba objektą nugriauti“, – paaiškino V.Valys.

Šie verslininkai artimiausiu metu turės atvykti į savivaldybę, kur bus skirtos nuobaudos.

Vakar paskutinius laikinojo statinio išmontavimo darbus vykdė ir kavinės „Jorkas“ atstovai. Jie taip pat jau buvo įspėti.

Dalis verslininkų, kurie anksčiau buvo įspėti dėl vasaros kavinių, suskubo gauti reikiamus dokumentus, kad terasų išmontuoti nereikėtų. Jie baudų nesulauks.

„Dauguma, kurie žadėjo, prasitęsė leidimus iki gruodžio pradžios arba pabaigos. Tai padarė ir „Bambola“, kuriai nebetaikomas reikalavimas išardyti statinį“, – patikino V.Valys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

B

B portretas
Kazkaip nelogiska is sav. puses, vienu atveju kabinejasi prie smulkmenu tersianciu senamiescio ivaizdi, kitu atveju investuojanti miesto pinigus renovuoti ta ivaizdi, treciu - leidzianti ta ivaizdi uzgosti svyturio angarais.

asas

asas portretas
bet kaip galima leist aplamai uzgriozdinti aikste su tokiais gargarais? tai kam ta Mazvydo aleja is vis rekonstruota?

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
O Teatro aikštêje tiek laiko kiaurus metus stovi ir tikrintojams neužkliūva tas "grožis"
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių