Uostamiestyje gaudys rinkėjų parašus

Paskelbus rinkėjų parašų rinkimo pradžią, Klaipėdoje žmonių pritarimo, kad galėtų dalyvauti savivaldos rinkimuose, sieks bent viena politinė partija ir vienas politinis rinkimų komitetas. Likusiems politinės kampanijos dalyviams, kurie praeituose savivaldybių tarybų rinkimuose kėlė kandidatą į merus ir kandidatų sąrašą, parašų rinkti nereikės.

Rinkimų naujokams Klaipėdoje teks sukaupti po 840 parašų, kurie bus renkami ne tik elektroniniu būdu, bet ir lapuose.

Gyventojai turėtų būti budrūs, kad neužkibtų ant kokių nors sukčių, apsimetusių parašų rinkėjais, kabliuko, nes apgaule išviliojami ne tik pinigai, bet ir asmens duomenys.

Tad prasidėjus politinės kampanijos parašų rinkimui, gyventojai turėtų atkreipti dėmesį, kad asmenys, kurie paprašys parašu paremti pretendentus į kandidatus raštu, pateiks lapą, kuriame reikės įskaitomai įrašyti vardą ir pavardę.

Kitoje skiltyje reikės įrašyti rinkėjo asmens tapatybės kortelės, paso arba teisę nuolat gyventi Lietuvos Respublikoje patvirtinančio dokumento numerį, bet ne asmens kodą.

Rinkimų lapuose rinkėjas turės nurodyti savo gimimo datą, taip pat gyvenamosios vietos adresą.

Jokių kitų duomenų parašų rinkėjai neturi prašyti.

Savo parašu paremti pretendentus į kandidatus gali tik nuolatiniai tos savivaldybės teritorijos, kurioje keliamas kandidatas, rinkėjai.

Kitaip tariant, jei rinkėjas gyvena Palangoje, tačiau gyvenamąją vietą yra deklaravęs Klaipėdoje, jis gali pasirašyti tik už Klaipėdos savivaldybėje kandidatuojančius asmenis.

Pasirašyti už patinkantį kandidatą ar kelis jų galima ne tik popieriniuose parašų rinkimo lapuose, bet ir elektroniniu būdu.

Toms partijoms, kurios praėjusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose kėlė kandidatą į merus ir kandidatų sąrašą bei šiuose rinkimuose kelia kandidatą į merus ar kandidatų sąrašą, parašų rinkti nereikės.

Likusiems politinės kampanijos dalyviams teks surinkti reikalingą juos palaikančių rinkėjų parašų skaičių, kuris kiekvienoje savivaldybėje skiriasi, priklausomai nuo gyventojų skaičiaus.

Pavyzdžiui, Klaipėdoje reikės 840 parašų, Palangoje pakaks ir 140 parašų, o Neringoje – vos 100.

Rinkėjai gali pasirašyti už vieną arba kelis jo gyvenamojoje savivaldybės teritorijoje kandidatuojančius asmenis.

Tačiau jei tikrinant parašus bus nustatyta, kad rinkėjas pasirašė ir elektroniniu būdu, ir popieriniame parašų rinkimo lape, bus neįskaitytas nė vienas jo parašas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kur jie

Kur jie portretas
ras rinkikų? Girdėjau kad tiek su jais tiek su rinkimų stebėtojais ar net keliamos į merus žmogos komanda yra labai blogai. Niekas nenori būt durnium ir už dyką rinkt parašus kandidatui kuris praėjęs rinkimuose paskui tokiems idealistams net labas nesako. Turbūt šį kartą kiekvienam tokiam mokės įkainius?:D:D

sasitie hui už tokius duomenis apie save

sasitie hui už tokius duomenis apie save portretas
na mažiausiai 10 000 piderevrikų, čia pradinė kaina puysgalviai, po trijų mėnesių ji išaugs

Joo

Joo portretas
O kodėl Lanzbyyrgių šaikai parašų rinkti nereikia? Kur demokratija?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių