Už garbingą poelgį – apdovanojimas

Vasario 16-ąją tarp apdovanotųjų ordinais ir medaliais bus ir vienas klaipėdietis. Už drąsą, sumanumą ir ryžtą gelbstint žūvančius žmones krepšininkui Osvaldui Kurauskui Prezidentas įteiks Žūvančiųjų gelbėjimo kryžių.

Vakar laiškanešė „Neptūno“ klubo žaidėjui, kuris pernai rudenį išgelbėjo skęstančius vaiką ir jo senelį, įteikė kvietimą atvykti į pašto skyrių pasiimti laiško iš Prezidentūros.

„Be abejo, džiaugiuosi, kad įvertino mano poelgį. Vis prisimenu, kaip sureagavo mano žmona, kai po to nutikimo parėjau namo. Ji negalėjo patikėti, kad išėjau pabėgioti, o grįžau šlapias, sušalęs, dvokiantis. Didžiausias apdovanojimas man buvo tai, kad į mano namus atėjo išgelbėtas berniukas su mama. Sužinojau, kad po to įvykio jis apie parą gulėjo ligoninės Reanimacijos skyriuje. Vaiko mama pasakojo, kad viskas gerai ir seneliui“, – prisiminimais dalijosi O.Kurauskas.

„Neptūno“ klubo žaidėjas praėjusių metų spalio 5-ąją buvo išbėgęs pasimankštinti netoli Trinyčių tvenkinio. Jauno vyro dėmesį atkreipė vaiko riksmas. Vaizdas, kurį pamatė sportininkas, neleido jam ilgai svarstyti, ką daryti, – šaltame tvenkinio vandenyje kapanojosi vaikas, pagyvenęs vyras, o ant guminio plūduro užlipęs šuo ambrijo nesustodamas.

O.Kurauskas šoko į vandenį, ištraukė vaiką ir padėjo berniuko seneliui išlipti į krantą. Krepšininkas išlaisvino ir už plūduro užsikabinusį šuns pavadėlį.

Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai O.Kurauską pristatė apdovanojimui.

Valstybės ordinais, medaliais ir kitais pasižymėjimo ženklais šalies Prezidentas apdovanoja Vasario 16-osios – Lietuvos valstybės atkūrimo dienos ir Liepos 6-osios – Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienos proga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tikrai

Tikrai portretas
Šaunus vaikinas. Daugiau tokių...

Feja

Feja portretas
ACIU TAU,OSKARAI ! Linkiu sekmes,sveikatos,laimes gyvenime!

agne

agne portretas
Miela ir dziugu ,kad dar yra tokiu zmoniu . Sveikinu ir linkiu visokeriopos Jums sekmes gyvenime.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių