Vasaros atostogos – ant bangų

Jau aštuntus metus jaunuoliai, svajojantys praleisti vasaros atostogas prie jūros besimokydami plaukti banglente ar tobulindami jau turimus įgūdžius, kviečiami į vaikų vasaros stovyklą. Joje susirinkusieji mokomi ne tik praktinių įgūdžių, bet ir teorinių žinių apie banglenčių įrangą bei apskritai saugumą vandenyje.

Šią stovyklą organizuoja viešoji įstaiga „Banglentė“. Ji yra pirmoji Lietuvoje, kurios metu vaikai turi galimybę išmokti banglenčių sporto.

Pasak „Banglentės“ vadovo Tomo Ūkso, stovyklos sėkmingai organizuojamos nuo 2017-ųjų.

„Banglentės“ komanda išaugino nemažai puikių sportininkų, kurie Lietuvos čempionatuose laimi aukščiausias vietas, be to, garbingai atstovauja Lietuvai pasaulio čempionate.

Gegužės 2–12 dienomis Salvadore praūžė Pasaulio banglenčių jaunimo čempionatas, kuriame pirmą kartą startavo ir du atletai iš Lietuvos. Jie abu buvo treniruojami įstaigos „Banglentė“ įkūrėjo, banglenčių sporto trenerio T. Ūkso.

Į vaikų vasaros stovyklą registracija jau prasidėjo.

„Jau užsiregistravo apie 30 proc. vaikų. Viena grupė 7–10 metų amžiaus, o kita – 11–18 metų. Bus sudaromos dvi grupės, nes su mažesniais šiek tiek kitokia programa, dirba daugiau trenerių. Anksčiau darydavome vaikams nuo 10 metų, bet šiemet – ir jaunesniems“, – sakė T. Ūksas.

Jaunesniųjų grupės mažesnės, planuojama priimti nuo penkių iki septynių vaikų, o į didesnės – dešimt jaunuolių. Vienos pamainos trukmė – penkios dienos.

„Viskas vyks prie jūros, gryname ore, vaikai išmoks, kaip reikia elgtis prie jūros, gaus daug saugumo instruktažų, susipažins su gelbėtojais. Tai – aktyvaus sporto stovykla. Vaikai supažindinami ne tik su banglentėmis, bet ir su irklentėmis, riedlentėmis, paplūdimio žaidimais“, – vardijo T. Ūksas.

Pamainos metu vaikai žygiuos pakrante, aplankydami gelbėtojus ir bunkerius, Melnragės mišku keliaus į riedlenčių parką, tobulins savo judesius su riedlentėmis, užsiims kitais aktyviais žaidimais pliaže.

Stovyklos kaina penkių dienų pamainai šiemet nesiekia nė 300 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių